Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Prenđa: Svi se dive našem gradu

Autor: Ines Grbić

18.12.2008. 23:00
Prenđa: Svi se dive našem gradu

Foto: Ines GRBIĆ



Zadarski nadbiskup Ivan Prenđa primio je u petak 19. prosinca u zadarskom Ordinarijatu gradonačelnika Grada Zadra Živka Kolegu i članove Poglavarstva, a 18. prosinca zadarskog župana Stipu Zrilića i dožupane.
“Naše čestitke nisu formalne i govori isprazni nego su izraz dubokih kršćanskih korijena i uvjerenja. Iz naše kršćanske baze proizlazi i socijalni osjećaj za ljude” rekao je mons. Prenđa izražavajući priznanje Gradu i Županiji na brojnim projektima koji su u prilog čovjeka i njemu služe.
Nadbiskupija, Grad i Županija surađuju u nizu socijalnih i kulturnih programa te su gradonačelnik Kolega i župan Zrilić zahvalili Nadbiskupiji na podršci i zajedničkim projektima.
“Hvala vam za sve što činite i kako se trudite ispravno plasirati sredstva. Često se susrećemo na istim mjestima: u školama, vrtićima, cestama, domovima. Takvo je djelovanje izraz vrednota koje nosite u srcu. Ne možemo ni slutiti koliko sve što činimo postaje dio civilizacije” rekao je mons. Prenđa županu i gradonačelniku.
Vlasti su istaknule da se građani poistovjećuju s realiziranim ulaganjima i prepoznaju ih kao svoju dobrobit, te se uz infrastrukturu razvijala i socijalna komponenta ne samo grada nego i cijele okolice. Nadbiskup je upozorio da je sadašnji gospodarski trenutak krize u svijetu znak da ta sredstva nisu služila čovjeku, jer se sve što ne služi čovjeku uruši i propadne. Uz izmjenu prigodnih darova, župan Zrilić je nadbiskupu uručio i 10 000 kn.
Mons. Prenđa je izrazio priznanje vlastima na uspješno provednim projektima rekavši da ga gdje god dođe s čuđenjem i divljenjem pitaju ‘Što se to događa u Zadru, otkud toliki razvoj, zamah?’. Svi se dive razvoju našeg grada, istaknuo je mons. Prenđa poželjevši loklanim vlastima daljnji uspjeh i blagoslov da nastave ‘takvim tempom i stilom’. Trenutno je u Zadru najmanji broj nezaposlenih u njegovoj povijesti, istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća dr. Zvonimir Vrančić. Nadbiskup je izrazio radost da Crkva može biti duhovni oslonac narodu i ukazao na potrebu paralelnog razvoja: duhovnog i materijalnog, a sve za opće i dobro čovjeka.