Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Usprkos kratkom koncertu, Lil’Kim ispunila očekivanja Zadrana

Autor: Irena Jurjević

18.12.2008. 23:00
Usprkos kratkom koncertu, Lil’Kim ispunila očekivanja Zadrana

Foto: Filip BRALA



Koncert američke zvijezde Lil’Kim u Arsenalu u srijedu navečer definitivno se može okarakterizirati kao sitan, ali dinamitan. Iako je koncert trajao nešto kraće od sat vremena, i u to kratko vrijeme Lil’Kim je žarila i palila koristeći sve adute kako bi aktivirala publiku. To joj je i uspjelo, barem što se tiče plesača koji su okupirali podij oko pozornice. Naime, kao i na koncertima u Zagrebu i u Splitu, niti zadarski koncert nije bio rasprodan pa je Arsenal popularnu američku repericu dočekao poluprazan.
Prije dolaska Lil’Kim na pozornicu, malobrojnu publiku, i to ponajviše hip hop plesače zadarskih plesnih škola, zabavljao je DJ MD, inače pariški DJ koji je Lil’Kim pratio tijekom turneje. Dolazak američke zvijezde najavio je Marko Lasić Nered, nakon čega je na pozornicu ubrzo stupila i pjevačica. Reperica je na početku svog koncerta Zadranima demonstrirala i svoje novostečeno znanje hrvatskog jezika, no za razliku od repertoara psovki kojeg je pokazala u Splitu, zadarskoj publici je na početku rekla “Volim vas”. Dalje je nastavila pričati na engleskom, a publika je mogla saznati kako joj se u Hrvatskoj jako sviđa “šoping” (kupovina), ali i zgodni muškarci kao i lijepe žene.
Iako je brzo otišla s pozornice, i to bez bisa, njezin nastup u kombinaciji s mlađim bratom Hypemanom Dutchyijem, bio je i više nego vatren. Lil’Kim je tijekom nastupa u jakom kratkom roku uspjela animirati publiku. Tako je, kao i u Splitu, i u Zadru pozvala jednog pripadnika muškog roda na pozornicu s kojim je izvela vrući ples da bi se naposljetku na pozornici našla cijela ekipa, pa se više nije ni znalo tko radi, a tko se zafrkava.
U srijedu navečer su među publikom primijećeni i Juby Johnson, Aco Petrović, ali i Boro Poštar te Jadranko Lisica.
Kako bi se u Arsenalu osjećala što ugodnije, “backstage” je preuređen u “pink” tonovima, počevši od ružičastog paravana pa sve do tepiha. Ipak, namještaj je bio crne boje, kao što je zahtijevala da bude i u hotelu. Posao uređenja “backstagea” odradio je Neven Stojaković.
Američka zvijezda u Zadar je pristigla u četvrtak u popodnevnim satima, i to u maniri prave zvijezde. Ispred hotela Bastion iz autobusa se iskrcala u pratnji svojih tjelohranitelja, pratećih vokala, osobnog stilista i DJ-a, a kada je ugledala koliko je kamera i fotoaparata dočekalo nije bila najsretnija, jer se, izgleda, nije našminkala – kako je pojasnila njezina asistentica, u nadi da će uspjeti udaljiti novinare. Također, američka pjevačica u Zadru, kao niti u Splitu, nije bila raspoložena za davanje bilo kakvih izjava niti po dolasku u hotel, niti prije koncerta.
Ipak, u kratko vrijeme koliko su je Zadrani imali prilike vidjeti pjevačica je uistinu pokazala kakav je to jedinstveni scenski nastup i osebujno ponašanje s kojim je uspjela izboriti mjesto u dominantno muškom svijetu hip-hop glazbe.