Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Na Višnjiku najbolje od hrvatskog vaterpola

Autor:

18.12.2009. 23:00
Na Višnjiku najbolje od hrvatskog vaterpola

Foto: Adam VIDAS



Ne događa se svaki dan da u našem gradu gledamo vrhunski vaterpolo – kaže Jovančević


“Vaterpolo trese Zadar” naziv je završnice Kupa Hrvatske u vaterpolu koja se danas i sutra održava u Krševanovu gradu. Nedugo nakon otvaranja zatvorenog zimskog plivališta na Višnjiku, organizacijom ovog turnira ostvaren je dugogodišnji plan o dovođenju najboljih vaterpolskih klubova u Zadar. U dva dana natjecanja snage će odmjeriti Jug, Mladost, Mornar i Primorje kao četiri najbolje momčadi u muškoj, dok će se vaterpolistice Bure i Viktorije boriti za Kup RH u ženskoj konkurenciji. Inače, u proračunu za 2010. godinu Grad Zadar predvidio je 100.000 kuna za organizaciju ovogodišnje završnice vaterpolskog Kupa.
S Goranom Jovančevićem, jednim od organizatora final foura i trenerom VK Zadar, razgovarali smo o završnici Kupa i o tome što ova manifestacija predstavlja za zadarski vaterpolo, ali i sam grad Zadar.
– Za naš klub ovaj turnir je značajan utoliko što će doprinijeti popularizaciji vaterpola u Zadru. Ovakve priredbe privlače interes mladih za sportom, publiku, medije… Smatram da na taj način svi nešto dobivamo. Kako VK Zadar, tako i Grad budući da će u ova dva dana biti u središtu medijske pažnje – mišljenja je Jovančević.
Kako saznajemo, ovih dana vlada veliki interes za susrete ponajboljih vaterpolista, a organizatori su se pobrinuli za dodatnih 250 sjedećih mjesta.
– Nadam se da će kapaciteti bazena na Višnjiku biti dovoljni. To me veseli jer osim naših sugrađana, interes su iskazali i brojni hrvatski mediji koji se spremaju popratiti završnicu Kupa. Poručio bih svima da požure, jer, bez obzira na dodatne montažne tribine, moglo bi se tražiti mjesto više.
Posljednje pripreme za natjecanje privedene su kraju.
– Zadrani će moći uživati u najboljoj prezentaciji ovog trofejnog hrvatskog sporta. Ne događa se svaki dan da u našem gradu gledamo vrhunski vaterpolo te se nadam se da ćemo i u budućnosti, u suradnji sa Savezom, Gradom i Višnjikom biti domaćini sličnih manifestacija.


 DRUŽENJE S REPREZENTATIVCIMA




U okviru Završnice Kupa Hrvatske u vaterpolu, Hrvatski vaterpolski savez, Grad Zadar, VK Zadar i agencija RMC organiziraju druženje s reprezentativcima. Ono će se održati u subotu u Callegro centru s početkom u 11.30 sati. Aktualni vaterpolski reprezentativci i ostala poznata lica iz svijeta vaterpola za tu će priliku dijeliti vaterpolo kapice, rekvizite i majice s potpisima reprezentativaca. Spomenuto druženje zamišljeno je kao uvod u dvodnevnu vaterpolsku feštu. Iz organizacije poručuju kako sve prisutne očekuje i “jedno veliko iznenađenje”.


 SLOBODAN ULAZ


Raspored, polufinale (subota, 19. prosinca): Jug – Mornar (17 sati), Mladost – Primorje EB (18.45). Finale; nedjelja (20. prosinca), ž: Bura – Viktoria, (16), muškarci (18). Ulaz na sve utakmice je slobodan.