Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Studenac i borba s ozljedama na putu do sedme pobjede

Autor:

18.12.2009. 23:00
Studenac i borba s ozljedama na putu do sedme pobjede

Foto: Filip BRALA



Žao mi je što su se ozljede i prehlade dogodile upravo u trenutku kada smo bili u usponu forme – kazala je trenerica Marija Mazija


U derbi susretu devetog kola A-1 lige košarkašica Zadranke u nedjelju (18 sati) očekuje, u dosadašnjem dijelu prvenstva, najteža domaća utakmica. Neprikosnovene Omišanke dolaze na Višnjik s osam pobjeda iz osam kola, dok će im se s druge strane suprotstaviti ekipa koja je na domaćem terenu također ostvarila maksimalni učinak. Odlična ovosezonska izdanja Mazijinih košarkašica, a među njih se može ubrojiti i vrlo dobra partija u drugom kolu u Omišu, dala bi im za pravo nadati se novoj, ukupno sedmoj pobjedi; no ova će utakmica za njih biti najteža i iz razloga što se Zadranke još uvijek bore s ozljedama i virozom koje su u protekla dva tjedna doslovno prepolovile ekipu. Marina Akšamović, Ina Marin i Antonia Erslan u posljednjih su 10-ak dana odradile tek nekoliko treninga, dok Ema Meštrović još uvijek nije spremna za maksimalne napore. Da stvar bude još i gora, po povratku se našla i na popisu igračica s virozom te je njen sutrašnji nastup upitan.
Studenac Omiš u ovaj dvoboj ulazi kao favorit, odnosno prvi pretendent za Ligu za prvaka, međutim, njihove igračice su svjesne da sutra ipak neće lako upisati nove bodove. Ako se povuče paralela s njihovim prvim ovosezonskim susretom, onda je sigurno da su Omišanke tada unaprijed računale na bodove, a Marin i društvo otišle izgubiti sa što manjom razlikom. No, do danas se situacija uvelike izmijenila – Zadar je drugi na ljestvici s četiri uzastopne pobjede i stopostotnim učinkom na Višnjiku, a ne samo “ekipa koju čeka grčevita borba za ostanak”. Stoga, može se reći da je utakmica devetog kola u tom smislu derbi, no glavno je pitanje koliki im otpor mogu pružiti trenutačno oslabljene Zadranke. Zdravstveni problemi u protekla dva tjedna nisu zaobišli niti njihove trenere Mariju Maziju (viroza) i Branimira Peričića (bolovi u leđima).
– Žao mi je što su se ozljede i prehlade dogodile upravo u trenutku kada smo bili u usponu forme. Pritom čak i Branimir i ja nismo bili u stanju voditi ekipu. Situacija nije pretjerano obećavajuća, ali nastojat ćemo Omišu pružiti maksimalan otpor. Širinom naše klupe i čestom rotacijom pokušat ćemo protiv njihove visoke i iskusne petorke. Trenutačno nam ne preostaje ništa drugo nego dati sve od sebe – izjavila je trenerica Mazija koja se zbog bolesti tek u četvrtak pojavila na treningu svojih košarkašica.
Raspored 9. kola: Zadar – Studenac Omiš (nedjelja, 18), Pula – Agram, Split – Trešnjevka, Požega – Croatia 2006.