Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Na agresiju smo odgovorili agresijom

18.12.2011. 23:00
Na agresiju smo odgovorili agresijom


Imali smo dosta prodora i nismo se morali oslanjati isključivo na šut – izjavila je Mazija


Očekivano, druga uzastopna i četvrta ovosezonska pobjeda košarkašica Zadra izmamila je osmijeh na lice Marije Mazije. Trenerica domaćeg sastava na konferenciji za medije poslije utakmice s Pleterom je kazala:
– Jako smo se dobro pripremali za ovu utakmicu. Znali smo kvalitetu protivnica; da imaju dobre šutere i dobre igračice podno obruča, a bojali smo se da zonom nećemo moći pokriti i unutarnju i vanjsku igru. No, poklopilo se da Pleter nije mogao pogoditi s vanjskih pozicija i to je razlog što smo dobar dio vremena ostajali u zoni. Od igračica sam tražila da na agresivnu igru odgovore agresijom, imali smo dosta prodora i nismo se morali oslanjati isključivo na šut, dok je Gambiraža odlično stvarala višak igrača kada je to bilo potrebno – naglasila je Mazija.
– Na kraju mogu čestitati svim curama. Imali smo peh da su se Majstorović i Perica ozlijedile, ali smo uspjeli izdržati do kraja te omogućiti našoj publici da gušta u utakmici. Digli smo se u formi, posložili neke stvari, pa se nadam da ćemo ovako nastaviti i u drugom dijelu prvenstva.
Goran Šućurović, trener Riječanki, nadovezao se riječima:
– Zadar je zasluženo pobijedio. Više je želio pobjedu te na kraju ostvario svoj cilj.
Razloge neuspjeha potražio je u sljedećim segmentima igre.
– Nismo uspjeli odgovoriti na zonu Zadra. Niti šutom niti dobrom obranom i napadačkim skokom. Tako jednostavno nismo imali šansi. Budući da igramo agresivnu košarku preko cijelog terena, na ruku nam nije išao niti sudački kriterij. Zadar je imao 31 slobodno bacanje, a mi 15, ali radi se o zasluženoj pobjedi domaće ekipe – ponovio je gostujući strateg.