Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Zadarski ljubitelji hip-hop i breakdance plesnih stilova došli na svoje

18.12.2011. 23:00
Zadarski ljubitelji hip-hop i breakdance plesnih stilova došli na svoje


Demonstracije breakdance i hip hop pokreta još jednom su stvorili pravi šušur u zadarskom Arsenalu gdje se u nedjelju navečer u organizaciji udruga In Flux i Porat održao plesni program pod nazivom „Santa’s funky workshop”. Da bi sve proteklo u blagdanskom ozračju pobrinule su se i same plesačke grupe čiji plesači su uz blagdanske glazbene podloge za ovu prigodu ponijeli i neke od blagdanskih odjevnih rekvizita. Zadarske ljubitelje hip-hop i breakdance plesnih stilova zabavilo je sveukupno desetak plesnih grupa, a najavljena je i modna revija u suradnji sa Station 1. shopom.
U samom breakdance natjecanju sudjelovalo je sveukupno dvanaest sudionika (šest mlađih i šest starijih) koji su svoje snage odmjeravali u grupama po troje, svatko protiv svakog, te po bodovima. O najboljima odlučivao je tročlani žiri u sastavu Leonard Svilan, Ivan Penga te Vesna Grandeš, inače zagrebačka plesna pedagoginja i performerica koja je ovog vikenda za zadarske plesače održala i dvodnevnu plesnu radionicu na Ravnicama.
Ovo je inače jedna od brojnih suradnji udruga Porat i In Flux namijenjena kao podrška mladima u organizaciji i izvedbi slobodnih aktivnosti, istaknuli su organizatori. Cilj akcije je podizanje svijesti građana, osobito mladih, o opasnostima ovisnosti, a njom se ujedno i pokazuje mladima da postoji kvalitetan način provođenja slobodnog vremena u druženju s vršnjacima, poručuju iz udruge In Flux.