Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Božićni sajam u znaku djece

Autor: Velimir Brkić

18.12.2012. 23:00
Božićni sajam u znaku djece

Foto: Velimir BRKIĆ



Drugi po redu Božićni sajam je bio tematski vezan uz djecu, na njemu su nastupile biogradske i pakoštanske mažoretkinje, zbor OŠ Biograd na Moru, plesna udruga Prvi ples te vrtići iz Biograda, Pakoštana i Sv. Filipa i Jakova, istaknuo je biogradski dogradonačelnik Marijan Stopfer


U biogradskom Bure centru održan je drugi od tri ovogodišnja Božićna sajma uz prigodni blagdanski kulturno-zabavni program na kojem su domaći izlagači kupcima po povoljnim cijenama nudili različiti asortiman. Božićni sajam već treću godinu zaredom organizira Grad Biograd na Moru.
– Drugi po redu Božićni sajam je bio tematski vezan uz djecu, na njemu su nastupile biogradske i pakoštanske mažoretkinje, zbor OŠ Biograd na Moru, plesna udruga Prvi ples te vrtići iz Biograda, Pakoštana i Sv. Filipa i Jakova, nabrajao je dogradonačelnik Marijan Stopfer.
Sajam se organizira po uzoru na božićne sajmove u drugim zemljama. Cilj ovog sajma je razgledavanje, kupnja, ali i druženje uz prigodne božićne pjesme te stvaranje blagdanskog ozračja.
– Vrlo smo složne i povezane, znamo da je to obveza, a osim obveze mažoretkinje su za nas opuštanje, zabava, druženje. Jednostavno tko voli plesati, uvijek je dobrodošao u mažoretkinje, jer s nama se uvijek možete zabaviti, pozvala je Tihana Šarić iz “Biogradskih mažoretkinja” koje su u Bure centru izmamile aplauze nazočnog mnoštva.
Publici nisu ostale dužne ni “Pakoške mažoretkinje” poznate po visokim i zavidnim rezultatima koje su postizale na brojnim županijskim, regionalnim, državnim i europskim natjecanjima.
– Svojim pjesmama i plesom sajam su dodatno začinila vrtićka djeca, bilo je to poput šlaga na blagdanskoj torti, istaknula je Branka Pelicarić, novinarka Radija BnM.
Zbor OŠ Biograd te Plesna skupina “Prvi ples” iz Filip Jakova pod vodstvom Ivana i Nikoline Baričić, sa svojim su brižno i do sitnih detalja uvježbanim nastupima, jednostavno izazvali ovacije dignuvši publiku na noge, rekla je Pelicarić, voditeljica-animatorica manifestacije.
Veliki razlog za veselje imala su djeca kojima je u posjet došao Djed Božićnjak kako bi čuo sve njihove želje za božićne darove i kako bi se slikao sa svakim od njih. Za svakog je bilo ponešto, za djecu i njihove roditelje, za mladež i ljude u godinama, naglasila je Pelicarić.
Posljednji ovogodišnji Božićni sajam u subotu 22. prosinca bit će u znaku velike blagdansko-pučke fešte s velikim koncertom grupe Kuzma i Shaka Zulu.


 BOŽIĆNI DAR I NJIMA




Tradicionalna humanitarna akcija “Božićni dar i njima” održat će u se u petak i subotu prijepodne 21. i 22. prosinca na Trgu Franje Tuđmana. Pod pokroviteljstvom Grada Biograda na Moru organizatori i promotori su Gradsko društvo Crvenog križa – program “Pomoć u kući starijim osobama”, Društvo Naša djeca, Matica umirovljenika i Udruga Nada.
Sponzorskim donacijama i zajedničkim nastupima ovih predblagdanskih dana na brojnim mjestima nastoji se prikupiti što više sredstava za nemoćne, bolesne, jednostavno osobe u potrebi. Uz redovito sudjelovanje na Božićnom sajmu u Bure centru je postavljena i posebna košara u koju građani prigodom kupovine mogu ubaciti bilo koji od kupljenih artikala iz trgovine. Svi ljudi velikog srca i duše su dobrodošli, svojim malim prilogom u predbožićnom vremenu darivanja mnogima će uljepšati nadolazeće blagdane.