Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ako ste vi “gordi hrast”, mi smo mala sjekira kojom ćemo vas posjeći

18.12.2013. 23:00
Ako ste vi “gordi hrast”, mi smo mala sjekira kojom ćemo vas posjeći


Nakon što su više od pola sata gradski vijećnici potrošili za raspravu o tome je li za sjednicu Gradskog vijeća s 28 točaka dnevnog reda potrebno jedan ili dva dana, aktualni sat posljednje ovogodišnje sjednice otegnuo se na četiri sata. Obilježila ga je oštra retorika dvojice vijećnika iz redova Akcije mladih, Marka Pupića Bakrača i Ante Rubeše zbog kojeg je u jednom trenutku predsjednik Gradskog vijeća Živko Kolega prekinuo sjednicu.
– Posebno me zanimaju priče oko raznih Fimi Media, tajnih računa u Lihtenštajnu, prebojanih tunela i tako dalje. Ja na vašu funkciju gledam kao na onu kapetana broda i ne vjerujem da niste znali kurs kojim plovi vaš brod. Ako ste vi “gordi hrast” onda smo mi, narod, ona mala sjekira i to ona iz Peveca kojom ćemo vas posjeći, rekao je Rubeša referirajući se na članak koji je nedavno izišao u tjedniku Globus, a u kojemu je navedeno da je Kalmeta sebe nazvao “gordim hrastom”.
Na rad gradonačelnika osvrnuo se i Marko Pupić Bakrač. I on se osvrnuo na pisanje tjednika Globus konstatiravši kako je preočito da je članak naručen, a to je potkrijepio navodom kako je Kalmeta četiri dana gostio novinara i vodao ga uokolo po večerama i ručkovima.
– Nikada nisam rekao da će s mojim padom, pasti i moji neprijatelji. To je naslov koji je napisao urednik. Ne mislim da je sa mnom počeo svijet, niti će sa mnom završiti. Nisam rekao da sam “gordi hrast”, nego sam rekao kako ima jedna narodna poslovica koja kaže: “briga gordog hrasta tko pod njim sere”. Članak nije naručen, nego je novinar po nalogu došao četiri dana u Zadar s popisom osoba s kojima treba razgovarati, pa je tražio i od mene da sudjelujem u tom razgovoru. Za onoga tko čita ispada da sam sve opservacije novinara rekao ja, no nisam – ustvrdio je Kalmeta.