Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Darovali otočne proizvode i najavili se dogodine

18.12.2013. 23:00
Darovali otočne proizvode i najavili se dogodine


Djeca i učiteljice osnovne škole Vladimir Nazor iz Neviđana već su dobro poznati posjetitelji Doma za odrasle osobe sv. Frane Zadar.
Jučer su štićenike tog cjelodnevnog boravka za potrebite posjetili čak peti put, a ove godine pridružila im se i ravnateljica.
Korisnike i djelatnike doma podarili su i prigodnom predstavom i recitacijama, a nije nedostajalo niti prigodnih božićnih pjesama u ovo predblagdansko vrijeme. No, ni to nije bilo sve. Korisnicima Doma sv. Frane poklonili su i svoje domaće proizvode, suhe smokve, agrume, maslinovo ulje pa čak i sapune iz vlastite proizvodnje, a uz lijepe želje za predstojeće bagdane pristiglo je i obećanje kako će doći i dogodine, po šesti put.
Posjet malih otočana nije jedino događane u prosincu u Domu sv. Frane. Njihovi djelatnici otkrili su tako kako im u posjet danas dolaze predstavnici Centra za socijalnu skrb Zadar, a u nedjelju će ih posjetom razveseliti KUD Bleke i konji.
Također, Dom za odrasle osobe sv. Frane Zadar sljedeću subotu organizira 2. ovogodišnju fritulijadu na Narodnom trgu. Prva Fritulijada se održala prošlog tjedna, a uz Dom sv. Frane, u fritulijadi sudjeluju i Caritas Zadarske nadbiskupije, Volonterski centar Zadar, Dom za starije i nemoćne osobe – Zadar, Dom za odrasle osobe Zemunik, Dom za odgoj djece i mladeži, Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola s mentorom Renatom Kraljevom, te Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića. Fritulijada je humanitarnog karaktera, a zarada od prodaje fritula i pšenice prikuplja se za pomoć obiteljima lošijeg imovinskog stanja.