Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Igrači djecu razveselili igračkama

18.12.2013. 23:00
Igrači djecu razveselili igračkama


Djeca vrtića Latica jučer su imala uistinu posebnu priliku, iz prve ruke su “pucala” na koš s košarkašima KK Zadar. Neki od njih imali su pomoć u podizanju, a neki su se okušali i sami u ubacivanju lopte. I to više nego uspješno. Dolazak košarkaša u Laticu došao je na poticaj Borisa Skroće, direktora KK Zadar, a obje strane spojio je zapravo Frane Ostojić, zaposlenik Latice koji je inače i sam nekoć bio polaznik ovog vrtića, a koji je veliki ljubitelj košarke. Štoviše, svaki košarkaš ga zna, kazala je ravnateljica Vesna Penjalov:
– Imamo jednu lijepu priču danas i naš kolega Frane je posebno radostan. Na poticaj direktora KK Zadra Borisa Skroće rodila se ideja da košarkaši dođu i sudjeluju malo u igrama. Interakcija s djecom nam je jako važna i to smo uspjeli ostvariti. Pokloni su tu i možemo samo zahvaliti. Sada imamo koš za naše dvorište, pa možemo reći da smo sada i mi dio Košarkaškog kluba Zadar, uz smješak kazala je ravnateljica Latice Vesna Penjalov.
– Košarkaški klub sa svojom upravom i košarkašima odlučio je donirati jedan dječji vrtić i odabrali smo Laticu. Shodno svojim uvjetima smo iznašli sredstva odvajanjem svojih osobnih dohodaka te kupili igračke i potrebni materijal za vrtić. Želimo da Latica živi zajedno s nama i da zajedno ostvarujemo svoje ciljeve, kazao je Skroće, obećajvajući pritom kako ovo neće biti zadnja akcija:
Uprava i košarkaši su između ostalog darovali dječjem vrtiću Latica i jedan koš koji do sada nisu imali, a svom vjernom navijaču Frani uručili su dres i šal kluba. Također, vrtiću i njegovim djelatnicima uručena je i košarkaška lopta s potpisima igrača.