Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Promicanje tradicionalnog predbožićnog jela

18.12.2013. 23:00
Promicanje tradicionalnog predbožićnog jela


Kako je bilo i najavljeno danas točno u podne počinje tradicionalna Virska bakalarijada, gastronomska manifestacija kojoj je prvenstveni cilj u ovo predbožićno blagdansko vrijeme promicati pripremu jela od bakalara i to prvenstveno na izvorni virski način.
Organizator ove kulinarske manifestacije je virsko općinsko turističko društvo Vir turizam d.o.o. na čelu s direktorom Zdenkom Mičićem, a suorganizator je poznati virski turističko-ugostiteljski objekt Kotarina i njegov voditelj Josko Bašić.
Specijalitete od poznate delicije svakodnevno će od 12 pa do 23 sata zaključno sa ponedjeljkom 23. prosinca pripravljati gastro tim: glavni kuhar Tomislav Tome Bašić i njegovi pomoćnici Miro Maraš i Danijela Vučetić. Viranima i njihovim gostima na usluzi će se tako naći devet pripremljenih jela od bakalara i to bjanko, brudet s palentom, lešo, grafinirano, s inćunima, porilukom, čičvardom, na salatu…
 Kako su nam rekli organizatori, uz bakalar će se u kao aperitiv nuditi domaća rakija te suhe smokve, a od popratnih pića izvorna virska bijela i crna kapljica kao i poznata ostala domaća i inozemna vina bijela i crna maraština, pinot crveni i sivi, malvazija, traminac, cabarnet i tako redom.