Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Tuna, Sushi & Wine festival 2017. produžuje turističku sezonu

18.12.2016. 23:00
Tuna, Sushi & Wine festival 2017. produžuje turističku sezonu


Turistička zajednica grada Zadra u suradnji s Gradom Zadrom, Japanskim Veleposlanstvom u RH, Ministarstvom turizma, Hrvatskom turističkom zajednicom, Hrvatskom gospodarskom komorom i NPO JCEA Japanskim- hrvatskim Društvom razmjene organizirat će treći po redu Tuna, Sushi & Wine Festivala 2017. u terminu od 1. 2. – 5. 2. 2017. godine.
Festival predstavlja spoj i razmjenu iskustava kulturnih, povijesnih i prirodnih resursa Hrvatske i Japana zajedno s gastronomskim doživljajem. Nastavno na organizaciju festivala, protekli je tjedan u Ministarstvu turizma održan sastanak članova Izvršnog odbora u sastavu, japanskog veleposlanika Japana RH, njegova Ekselencija Keiji Takiguchi, dogradonačelnika Grada Zadra, gospodina Ivica Vlakić, direktora TZ grada Zadra, gospodina Ante Rados, Ministra turizma, gospodina Gari Cappelli, direktora HTZ-a, gospodina Ratomir Ivičić, potpredsjednika HGK, gospodin Želimir Kramarić, koji su raspravili o konceptu Tuna, Sushi & Wine Festivala 2017.
Japanci otkrivaju Zadar
Festival će biti podijeljen na stručni dio i program za javnost. Stručni dio obuhvaća edukaciju i stručnu izobrazbu chefova najboljih zadarskih i hrvatskih restorana u kulinarskim vještinama japanskih sushi majstora. Edukaciji će prisustvovati i učenici Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole u Zadru. Za japanske uzvanike i novinare planiran je obilazak i upoznavanje Zadra i Zadarske županije.
Festivalski program otvoren za javnost obuhvaća origami radionice u suradnji s Arheološkim muzejom Zadar, posjet tuna farmi, prezentacije tradicionalnih japanskih borilačkih i obrambenih vještina u izvedbi zadarskih sportskih klubova, predavanje o tuni i izložba fotografija o jadranskoj tuni, svečanu gala večer u Arsenalu te javno otvorenje festivala uz tjedan posebne prigodne ponude specijaliteta od tune u zadarskim restoranima.
Događanje u veljači
Cilj i svrha događaja je povezivanje gospodarske, gastronomske i turističke ponude Zadarske regije s Japanom i japanskim tržištem te jačanje suradnje Grada Zadra i Japana.
Podsjetimo, ovaj projekt je protekle dvije godine potaknut i realiziran u suradnji s veleposlanstvom Japana, a novi japanski veleposlanik želio ga je dodatno osnažiti na način da bude još veća turistička atrakcija za domaće i strane goste, a naročito brojne predstavnike medija iz Japana. S obzirom na to da se ova manifestacija odvija u veljači, ona znači i produljenje turističke sezone što jedan od prioriteta razvoja turizma ne samo u Zadru već i u cijeloj Hrvatskoj.