Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Za Martinca proračun ostvariv i razvojan, za oporbu “promaja”

18.12.2016. 23:00
Za Martinca proračun ostvariv i razvojan, za oporbu “promaja”


Općinski vijećnici Općine Sukošan su pod predsjedanjem Tomislava Dražića rezultatom 9:3 odlučili – žitelji Sukošana, Debeljaka, Gorice, Glavice u novu 2017. godinu ući će s općinskim proračunom teškim 18,9 milijuna kuna, što je 350.000 kuna manje od ovogodišnjeg proračuna. Iznosio je 19.251.500 kuna, ali je prije 15-ak dana rebalansom smanjen na 15.856.200 kuna.
Za proračun za 2017. godinu bili su vijećnici: Tomislav Dražić, Mojmir Torbarina, Milan Gašparović, Ante Dević, Stipana Banić i Frane Stevanja (svi HDZ), te Klaudio Pavić (HSP-AS), Jelena Gulan (HSS) i Božidar Dijan pok. Tona (SDP). Protiv su bili: Marin Keran, Miroslav Raspović i Šime Dijan Kapetan (svi SDP). Nedostajao je Josip Torbarina (HDZ).
Sukošanski načelnik Ante Martinac je uvjeren kako je spomenuti proračun moguć i ostvariv.
– I u novoj 2017. godini općinski žitelji mogu mirno spavati, nećemo uvoditi prireze ni povećavati naknade, istaknuo je Martinac.
Pritom ističe kako su proračunom predviđene sve pretpostavke da se iduće godine započne s ostvarivanjem četiri kapitalna općinska projekta – izgradnja novih dječjih vrtića u Sukošanu kod osnovne škole i u Gorici, izgradnja komunalne infrastrukture u novom naselju u Debeljaku, te dijela sukošanske obale ako se u zadanim rokovima ishodi studija, sva dokumentacija i dozvole.
– Ako se na vrijeme ne otvore natječaji za apliciranje projekta na EU fondove podići ćemo kredit, kazao je Marinac dodajući kako Općini Sukošan kredit nije problem jer imaju odličan bonitet.
Marin Keran, predsjednik općinskog SDP-a, izrazio je nezadovoljstvo s predloženim proračunom.
– Kao i ovogodišnji i proračun za iduću godinu je samo za hladni pogon, nedostaju projekti, investicije i ulaganja. Proračun je promaja, nula, ništa, mišljenja je Keran.
Šime Dijan Kapetan je mišljenja kako je potreban dogovor na terenu za realizaciju manjih, a važnih projekata. Stipana Banić je preporučila snimanje na terenu za realizaciju “malih stvari koje život znače”. Prema Frani Števanji bi trebalo više prijedloga i ideja dolaziti iz baze, od mjesnih odbora.