Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Zadar “ugostio” umjetnike iz 20 zemalja

18.12.2016. 23:00
Zadar “ugostio” umjetnike iz 20 zemalja


U galeriji Hrvatskog društva likovnih umjetnika otvorena je treća međunarodna likovna izložba vjerskih motiva “Sveti otok”. Izloženi su radovi u raznim likovnim tehnikama, većim dijelom fotografije, a selekcija je napravljena od 139 autora iz 20 zemalja. Izložba je otvorena pod pokroviteljstvom Zajednice tehničke kulture Zadarske županije, a otvaranje je uključivalo i dodjelu nagrada najboljima.
Zlatnu plaketu je dobio Božidar Kasal iz Zagreba za svjetlopis “Jutarnja molitva”. Srebrnu plaketu je dobila Vesna Špoljar, također iz Zagreba, za svjetlopis “Kamenita vrata”, a brončanu plaketu je dobio Ante Jaša za svjetlopis “Zaštitnica oltara”. Ocjenjvački odbor je podijelio i tri diplome: Lorantu Csakanyu iz Samobora za svjetlopis “Night lights”, Rajku Đedoviću iz Rijeke za svjetlopis “Everything is ready” te Franzu Pacheru iz Graza za svjetlopis “Anna Sollinger”.
S par riječi okupljenima se obratila Vesna Benić, iskoristivši priliku i da okupljenima zaželi sve najbolje za predstojeće blagdane.