Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Meštrović: Potajno se nadamo Ligi za prvaka

19.01.2011. 23:00
Meštrović: Potajno se nadamo Ligi za prvaka


Bilo je i vrijeme, kaže Ema Mešrović, već nam je dosadilo gubiti od Požege. Tih pet uzastopnih poraza bili su teret koji smo stalno vukle za sobom, no konačno smo im stale na kraj. Dobro smo se pripremile, tako da nas niti ozljede i viroza nisu mogle zaustaviti. Iako smo u utakmici imale uspona i padova, najvažnije je da smo osvojile nove bodove, nastavile sa serijom pobjeda i, dakako, prekinule negativan niz iz susreta sa Slavonkama. Odigrale smo prije svega pametno, a to je rezultiralo našim novim uspjehom – na susret 11. kola A-1 lige osvrnula se jedna od najraspoloženijih igračica u redovima košarkašica Zadra. Ema Meštrović povukla je kada je bilo najpotrebnije: zabila je ukupno 17 koševa, upisala 10 skokova, a s nekoliko je atraktivnih asistencija zagrijala dlanove domaćih navijača. Ipak, reći će Meštrović, najvažnije je da je Požega apsolvirana.
– Jako smo sretne što smo uspjele nadvladati pritisak i konačno ostvariti toliko priželjkivano slavlje. Koliko smo se radovale, najbolje govori to da smo nakon utakmice nazdravljale šampanjcem – govori zadarska 13-ica, objašnjavajući i kako se slavljeničko piće zateklo u svlačionici.
– Gospodin Mladen, naš vjerni navijač, na poluvremenu utakmice došao je u svlačionicu te nam predao dirljivo pismo i pet boca šampanjca. Rekao je: „Ovo vam je za petu pobjedu. Ako je i ne ostvarite sada, nazdravit ćete drugi put”. Njegove riječi dodatno su nas motivirale i odlučile smo da se šampanjac mora popiti već iste večeri.        
Hoće li se šampanjac otvarati i nakon dvoboja 12. kola s Croatijom ? Očekuje vas još jedna teška utakmica, protiv ekipe koja se može svrstati u red rijetkih koje su ove sezone nadigrale Zadar.
– Sigurno da neće biti lako, no ne zaboravimo da nam je Croatija tada (u petom kolu op.a.) stigla u najnezgodnijem trenutku. Bile smo suočene s ozljedama, no sada je to druga priča. Nadam se da ćemo im uspjeti uzvratiti za poraz. Neće biti lako – da ponovim – no i domaća ekipa će se trebati dobro namučiti želi li do pobjede.
Nakon pet uzastopnih pobjeda, košarkašice s Višnjika stigle su u priliku pomrsiti račune Puli – sastavu koji zauzima drugu poziciju na ljestvici, onu koja vodi u Ligu za prvaka.
Za takvo što Zadrankama će trebati tri slavlja iz preostale tri utakmice, dok bi Istranke, s druge strane, prvu dionicu A-1 lige trebale okončati s tri poraza. Šanse nisu velike, no nade „bijelo-plavima” ulijeva dobra forma i teži raspored Pule.
– Potajno se nadamo plasmanu u Ligu za prvaka. Iako smo još daleko od njega i mnogo toga se treba poklopiti, on bi bio sjajan. Tako bismo mnogo ranije osigurale novu A-1 sezonu koja je, uostalom, i naš primarni cilj. No trebamo ostati na zemlji i ići iz utakmice u utakmicu. Jedino zasad sigurno jest da ćemo dati sve od sebe – podvukla je Meštrović.


 MAZIJINE “GLAVOBOLJE”


Ema Meštrović nerijetko se na utakmicama odlučuje atraktivnim potezima okončati akcije. Demonstriravši dio bogatog repertoara, protiv Požege je, na oduševljenje mnogih, „prošlo” njeno dodavanja iza leđa. Međutim, rasplet akcije trenerica Zadra Marija Mazija ispratila je s rukama na glavi.
– Znam da je ponekad razljutim takvim rješenjima (smijeh), ali ovaj je put srećom „upalilo”. Tako je i trenerica na kraju bila zadovoljna. Što ću?! To je stil igre koji volim – kaže Meštrović.