Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zadrani ugasili Krško

19.01.2011. 23:00
Zadrani ugasili Krško


Prvi prijateljski susret u sklopu priprema za proljetni dio Prve HRL rukometaši Zadra okončali su pobjedom nad slovenskim Krškim. Nakon vrlo dobrog izdanja, posebno u defanzivnom dijelu, izabranici Romana Perinovića sinoć su u Mocirama slavili 33:27.       
Strateg domaćih povjerenje je na startu susreta ukazao iskusnoj sedmorici: Lukežiću i Humboltu na krilima, Mijoloviću, Peši i Brkljači na vanjskim pozicijama, Suraću na crti i Coti na vratima. Spomenuti će sastav, s manjim izmjenama, u prvih 30 minuta demonstrirati vrlo dobru 6-0 zonu iz koje će se postepeno rađati sve veća prednost. Iako je Marin Knez, Zadranin u dresu slovenske momčadi, svojim projektilima najavio sjajnu pojedinačnu rolu, oni nisu bili dovoljni za promijeniti ishod prve dionice. Na poluvrijeme se tako otišlo rezultatom 19:12.
Sličan odnos snaga ponudio je i početak drugog dijela. „Plavi” su u 36. minuti vodili 22:15, međutim, uskoro će prebaciti u brzinu više. Angažirana obrana Zadrane je  dovodila u sve češće prilike za „lake” golove iz polukontri i kontri, dok je semafor već u 38. pokazivao 25:15. Jedinu pravu prijetnju rukometašima iz Mocira i dalje je predstavljao Knez, koji je do kraja utakmice prikupio 12 pogodaka; međutim, bez adekvatne podrške desni vanjski nije mogao donijeti preokret. Slovenci su se, doduše, u 53. približili na minus šest (30:24), ali Surać i društvo ubrzo su otklonili sve dvojbe. Ako ih je uopće i bilo.
Mogu reći da sam ugodno iznenađen, posebno iz razloga što još uvijek nismo dovoljno uigrani. Od početka smo nametnuli svoj ritam, bili čvršći i odlučniji u obrani: naša 6-0 je dobro funkcionirala, a na suprotnoj strani smo uspjeli zabiti dosta „lakih” golova. U napadu sam isprobavao nekoliko opcija… Sasvim sam zadovoljan našom prvom pripremnom utakmicom – kazao je Romano Perinović, trener Zadra.


 ZADAR – KRŠKO 33:27 (19:12)


ZADAR – Dvorana Mocire. Gledatelja: 50. Suci: Dujić i Čubrić (oba Zadar).
ZADAR: Bobanović, Cota, Lukežić 4, Merhar, Peša 3 (1), Jerak 3, Brkljača 6, Humbolt 1, Surać 10, Peronja, Mijolović 5, Klasanović 1, Maričić, Čirjak, Šimičević, Šeremet, Arbanas.
KRŠKO: Jelovčan, Žitnik, F. Canžar 1 (1), T. Canžar 2, Kodrič 5, Fajfar 1, Ferkulj, Kukavica, Knez 12, Jazbec 2, Drnovšek 3, Drugovič 1.    
Sedmerci: Zadar 1 (2); Krško 1 (3).  
Isključenja: Zadar 4 minute; Krško 2 minute.