Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Rubeša u protueuropskom zanosu rasparao Domovnicu

19.01.2012. 23:00
Rubeša u protueuropskom zanosu rasparao Domovnicu


Tek smo izabrali novu vladu, a ona nakon 20 dana prebacuje odgovornost na nekakav parlament stranih kapitalaca koji će nam od sada diktirati politikom i životom, a pritom će ovi naši uživati u bogatstvu i izobilju bez ikakve odgovornosti


U povodu nedjeljnog referenduma na kojem  će građani Hrvatske zaokružiti “za” ili “protiv” Europske unije, oglasila se i zadarska podružnica Akcije mladih  na čelu s Antom Rubešom.
– Nije nam jasno da smo se  tako lako odrekli najljepšeg  mora na svijetu, naših oranica  i polja. Sada nam dolaze teška  vremena i sve se više približavamo scenariju iz SF filmova gdje svi idemo na nekakvoj traci i ne bismo se  čudili da za nekoliko godina  budemo izlazili na referendum po nalogu majke Europe  i biramo želimo li da nam  ugrade čip u ruku ili nogu,  kaže Rubeša koji se osvrnuo  na obitelj ministrice Vesne  Pusić.
– Do sada nismo bili upoznati s ovakvim načinom prijeteće kampanje, ali kada ona  dolazi iz usta kćeri onoga koji  je gušio hrvatsko proljeće u  krvi, onda nije ništa čudno.  Tek smo izabrali novu vladu, a  ona nakon 20 dana prebacuje  odgovornost na nekakav parlament stranih kapitalaca koji  će nam od sada diktirati politikom i životom, a pritom će  ovi naši uživati u bogatstvu i  izobilju bez ikakve odgovornosti. Ipak, mi smo ti koji ovih  20 godina biraju one koji bi  nam trebali biti na ponos, a ne  nas vrijeđati, prijetiti i pljucati  po nama svisoka. Mi smo ti  koji potičemo razvijanje  njihovih bolesti, pohlepe, korupcije i pljačke. Naši političari odriču se odgovornosti i  ovlasti, svega osim plaće.
Članovi Akcije mladih u pitanje dovode i pravednost, odnosno regularnost proteklih  parlamentarnih izbora zbog  činjenice da Hrvatska ima  4,290.000 stanovnika i tek  200.000 manje birača. Istaknuli su kako smatraju da referendumom u najmanju ruku  treba pričekati, ali i kako smatraju da će Hrvati u nedjelju  izabrati ulazak u Europsku  uniju, za što je velikim dijelom zaslužna i, kako kažu,  jednostrana i nepravedna  kampanja.
Konferencija za medije završila je malim performansom. Ante Rubeša iz džepa je izvadio domovnicu i  kazao:
– Mi smo generacija iz rata, u ratu smo bili djeca.  Cijeli život gledamo kako se paraju partijske i stranačke članske knjižice i iskaznice. Nama je sada  pred referendumom i ulaskom u Europsku uniju ostalo samo da rasparamo domovnicu, kazao je Rubeša i učinio što je najavio.