Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Idem sa sto posto svojih mogućnosti pa što bude

Autor: Drago Bajković

19.01.2013. 23:00
Idem sa sto posto svojih mogućnosti pa što bude

Foto: Vedran SITNICA



Jedva čekam prve pripremne utakmice da vidim koliko mogu. Svjestan sam da će trebati vremena da se vratim u formu, ali uvijek postoji mogućnost da od samog početka budem pravi. Tome ću, svakako, težiti – kazao je Con


Nije ga bilo cijelu kalendarsku 2012. godinu. Marin Con, stoper prvoligaša sa Stanova, operirao je prije devet mjeseci križne ligamente što ga je na dugi period odvojilo od nogometa. Međutim, povratak je pred vratima, Con trenira s ostatkom momčadi i priprema se za proljetni dio prvenstva. Naravno da su u stručnom stožeru zadovoljni njegovim povratkom jer je Con svojim nastupima u dresu Zadra prije ozljede dokazao da je riječ o igraču iznimne kvalitete koji svakoj obrani donosi sigurnost.
– Nadam se da je ovoj agoniji došao kraj i da se neće tako skoro ponoviti niti jedna ozljeda – kazivao nam je Con kojem se u glasu moglo raspoznati koliko je sretan zbog povratka na travnjak.
Operacija, pa oporavak
– Ozljeda je bila stvarno teška, stradali su križni i koleteralni ligamenti. Posljednja utakmica koju sam odigrao za Zadar bila je ona na Poljudu u posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva sezone 2011./12. Kada sam došao do liječnika, nije mogao vjerovati da sam igrao tako dugo s takvom ozljedom.
Operacija je uslijedila nakon tri mjeseca.
– Najprije su morali zarasti koleteralni ligamenti, a mirovanje je bio jedini način da se ta ozljeda sanira. Nakon toga moglo se pristupiti operaciji križnih ligamenata jer se kod tog zahvata vadi tetiva i umeće na mjesto puknuća. Operirao me dr. Rubinić u Lovranu, a to se točno dogodilo 15. ožujka prošle godine. Sve je prošlo u redu i uslijedio je težak proces oporavka.
Con se nerado prisjeća tog perioda.
– Povratak nakon tako teške ozljede je stvarno težak. Nakon operacije je slijedio period od 7-8 mjeseci u kojima sam morao naporno trenirati. Puno toga se moralo odrađivati u teretani, jačati mišiće kako bi oni preuzeli dio funkcija koje obavljaju ligamenti. Ali, eto, i to je prošlo i već pred kraj jesenskog dijela prvenstva priključio sam se suigračima najprije s laganim treninzima, a kasnije i u punom procesu.
Zadrov stoper je u ove pripreme ušao potpuno zdrav.
– Nema se više što čekati. U ove pripreme sam krenuo maksimalno i za sada ne osjećam baš nikakve posljedice ozljede. Zaželio sam se nogometa i ne zamaram se previše mišlju hoće li se ozljeda ponoviti ili nešto slično. Nisam takav tip, idem sa sto posto svojih mogućnosti pa što bude. Želja za povratkom na travnjak i nastupima je takva da se to teško može riječima opisati. Jedva čekam prve pripremne utakmice da vidim koliko mogu. Svjestan sam da će trebati vremena da se vratim u formu, ali uvijek postoji mogućnost da od samog početka budem pravi. Tome ću, svakako, težiti.
Vedro proljeće
Kako ocjenjuje polusezonu koja je iza nas?
– Bio sam cijelo vrijeme u Zadru i bilo je teško pratiti suigrače s tribina, a ne moći im pomoći. Početak je bio loš, ali u završnici prvenstva stvarno smo igrali dobro i rezultati to dokazuju. Uostalom polusezonu smo završili na 10. mjestu što je dobar temelj da u nastavku sezone budemo još bolji. Mlađi igrači su stasali i mislim da možemo biti samo još bolji, nikako gori. Gledam ih na treningu, upijaju sve i maksimalno se trude što je glavni preduvjet za napredak.
U stanci je stigao Ljubović iz Rijeke i uz povratak vas i Terkeša to je to za sada što se tiče pojačanja.
– Koliko čujem, Terkeš će nam se pridružiti 1. veljače i s nestrpljenjem ga očekujemo. Smatram da ćemo svojim iskustvom pridonijeti kvaliteti Zadra i da će to rezultirati ostankom u Prvoj HNL.
U proljetni dio prvenstva krećete gostovanjima u Zaprešiću i Kranjčevićevoj.
– Nekako sam mišljenja da to možda i nije loša varijanta. Pritisak će biti nešto manji nego da igramo kod kuće iako to ne umanjuje važnost ovih utakmica. Smatram da možemo napraviti dobar posao i protiv Intera i protiv Zagreba, što bi nam dalo dodatni poticaj za nastavak prvenstva. U svakom slučaju, veliki sam optimist, smatram da Zadar očekuje vedro proljeće – kazao je na kraju razgovora Con.