Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ne žive u Obrovcu, a upravljaju gradom!

Autor: Siniša Klarica

19.02.2009. 23:00
Ne žive u Obrovcu, a upravljaju gradom!

Foto: Zvonko KUCELIN



Gdje su razvojni projekti?, Gdje je termoelektrana na plin koja je u razvojnim projektima Zadarske županije? Zadnjih 4-5 godina govori se o famoznoj tvornici žbuke, a samo se pripremio teren od nekoliko tisuća kvadrata. Nažalost, ne znamo za koga i u koju svrhu


Već deset godina jedna Gradska uprava vlada u Gradu Obrovcu. No, situacija je od tada puno gora. Njima je jedino bitno raspolagati gradskim proračunom, kupuju glasove i ucjenjuju ljude tim istim proračunom, govorio je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji SDP-a Obrovca predsjednik Gradske organizacije Marin Brajnović.
Brajnović dodaje da gradsku vlast kojoj je na čelu već deset godina jedan gradonačelnik, Ante Župan, nije briga za razvojne programe Obrovca, jer u njemu ne žive. Po Brajnoviću većina Gradske uprave živi u Zadru kamo se iselilo mnogobrojno stanovništvo obrovačkog kraja. Samo u Kruševu, nastavlja prvi obrovački SDP-ovac, živi jedna trećina od broja stanovnika prije rata.
– Gdje su razvojni projekti?, Gdje je termoelektrana na plin koja je u razvojnim projektima Zadarske županije? Zadnjih 4-5 godina govori se o famoznoj tvornici žbuke, a samo se pripremio teren od nekoliko tisuća kvadrata. Nažalost, ne znamo za koga i u koju svrhu. U stočni sajam doniran od US AIDA nije ušlo niti jedno grlo stoke, dodao je Brajnović napominjući da se poljoprivredne zadruge osnivaju tek za potrebe izbora i prikupljanje glasova.
Stoga, kaže Brajnović, SDP upravo u svoj predizborni program stavlja izgradnju termoelektrane na ekološki prihvatljiv plin, gradnju vjetroelektrana te na održive programe u turizmu. SDP obećava i obnovu dječijeg vrtića u koji posljednjih dvadest godina nije uloženo ništa.
– Ima u Obrovcu jedna šala koja kaže da je najbolje u Zadru iznajmiti prostor za gradsku vlast. Ionako su se poglavari i ostalo stanovništvo odavno iselili, a postojeću zgradu poglavarstva bi trebalo iznajmiti, rekao je ironično na kraju tiskovne konferencije predsjednik obrovačkog SDP-a Marin Brajnović.