Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Od morskih konjica do dinosaura

Autor: Irena Jurjević

19.02.2009. 23:00
Od morskih konjica do dinosaura

Foto: Zvonko KUCELIN



‘Suve smokve, i rogači, masline i koromači! Kroštula i fritula, ispod crpnje lipog kruva!’ samo je dio ponude izložene jučer, na drugom danu 057 karnevalića Radija 057. Za gastronomske delicije bili su zaslužni mali Virani s maskom ‘Dalmacija u mom srcu’, našlo se tu i ekoloških tema, ali na repertoaru se našla i meteorologija, pa i obrazovanje.
Kao što je to napravljeno i u srijedu, predvođeni Dadom i Vladom, bivšim gradonačelnikom Filipom te novom gradonačelnicom i drugog dana Karnevalića maškarana dječja povorka krenula je u pohod Poluotokom. Kao i jučer, vesela povorka krenula je s Branimirove obale prema Arsenalu, a po putu, imali su dva predstavljanja, jedno na glavnom trgu, a drugo pored Foruma. Naravno, za maškarane pridošlice pripremljeni su i sokovi kako bi što bi im karnevalić bio što ugodniji.
Sveukupno, drugog dana karnevala predstavilo se 18 osnovnih škola i dječjih vrtića, a prvo mjesto pripalo je budilicama OŠ Voštarnica. Poslije njih krenuo je snježni oblak iz pakoštanskog vrtića Grdelin, a gradom su se prošetale i ninske slane ribice. Za ekologiju su se pak zauzeli mladi Privlačani iz vrtića Sabunić koji su upozorili na alarmantno stanje morskih konjica. Bilo je tu još i kaljskih dinosaura, diplomaca iz Vrške vile, aviona iz zemuničkog vrtića Zvjezdica, te rukomentnih reprezentativaca Doma za odgoj djece i mladeži Zadar. Također, na karnevaliću su sudjelovale i osnovne škole Stanovi, Bartul Kašić, Bokanjac, Kruno Krstić, Šimun Kozičić Benje, zatim vrtić Preko te Igraonica Casper.
Kao i u srijedu, poseban program održan je u Arsenalu gdje su grupe imale priliku prikazati i svoje pjesme, plesne koreografije te recitacije.