Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Treći dan karnevalića

Autor: Irena Jurjević

19.02.2009. 23:00
Treći dan karnevalića

Foto: Filip BRALA



‘Lijepa sam i crvena, na točkice sam gljiva, a što nisam jestiva, za to nisam kriva!’ samo su neki od šaljivih stihova prezentiranih jučer u sklopu trećeg, posljednjeg dana 057 karnevalića. Naime, i jutros je maškarano mnoštvo u jutarnjim satima okupiralo grad, a uz nejestive gljive, bilo je tu svega i svačega – crvenkapica, lovaca, vukova, klaunova, pa čak i likova iz crtića Madagaskar.
Ipak, od jedanaest maškaranih grupa, koliko ih je predstavljeno treći dan karnevalića, najviše je pozornosti dobio vrtić Bili Brig, koji je bio i najmnogobrojniji. Upravo zahvaljujući njihovim polaznicima glavni trg je makar na trenutak obojan u bijelo, budući da su se mališani odlučili kako ovogodišnjem karnevalu nedostaje anđela i pahuljica.
Kao što je poznato, i ovog puta, defile je napravljen na potezu Branimirova obala-most-glavni trg-Kalelarga-Arsenal, a trećeg dan 057 karnevalića predstavili su vrtići Radost, no uz nekoliko ‘padobranaca’ – vrtić Baltazar iz Gračaca, ali i područnu školu iz Islama Latinskog.
Maškaranu povorku, uz već znane predvodnike – Dadu, Vladu, bivšeg gradonačelnika Filipa i sadašnju gradonačelnicu Lauru, predvodio je vrtić Latica u navijačkom stilu – oboružani crveno bijelim kockicama, ali i mnogobrojnim trubama. Uslijedili su potom vrtići Vruljica, Jadran, Galeb, Grigor Vitez, Voštarnica, Pčelica, već navedeni Bili brig, Bokanjac te vučići iz Gračaca i te semafori iz Islama Latinskog.