Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Košarkašicama treća sreća?

Autor: Andrija Prović

19.02.2010. 23:00
Košarkašicama treća sreća?

Foto: Filip BRALA



Imamo šansu ako ponovimo pristup kao u susretu sa Gospićem, odnosno, uz česte rotacije i više raspoloženih igračica na vanjskim pozicijama – izjavila je trenerica Zadra, Marija Mazija
Vrlo dobrih 20 minuta u Kup ogledu protiv Gospića, košarkašicama Zadra zalog je optimizmu uoči otvaranja Lige za ostanak. A on će im, uz dozu sreće i maksimalan angažman, biti potreban žele li u predstojećih 10. kola osigurati još jednu A-1 sezonu. Prva stepenica na spomenutom putu bit će gostujući ogled prvog kola sa Plamen Požegom. Slavonke su slavile u oba njihova ovosezonska susreta, prvi put u četvrtom, a zatim i u 11. kolu, dok je današnji(20 sati) dvoboj prilika gostujućih za popravak negativnog skora.
U šesteročlanom društvu lige za ostanak, upravo su Požežanke jedina ekipa koja je Zadru nanijela oba poraza, a takav ishod nije plod slučajnosti. Iskusan i šuterski orijentiran domaći sastav svoje je uspjehe bazirao najviše na vrlo dobroj vanjskoj liniji, dok je Zorana Bilić konstantna opasnost u reketu.
S druge strane, i Zadar je do 14. kola većinu pobjeda gradio zahvaljujući dobrom postotku ubačaja s distance, međutim, odlaskom Ine Marin, Mazijina će družina morati pronaći alternativu za svog najboljeg šutera. Ivana Blažević je s 14 koševa u prvom poluvremenu sraza sa Gospićem pokazala da svakako spada u red igračica koje će u nastavku biti ključne karike “bijelo-plavih”, no ona ne može sama. Želi li do pozitivnog rezultata, svoj obol morat će dati i ostatak ekipe.
Uz Ivanu, Glorija Sikirić i Karmen Jeričević čine trolist potencijalnih novih nositeljica igre, a da bi to uistinu i postale, u nadolazećim susretima trebaju se dokazati. Požega je svakako papirnati favorit ovog dvoboja, međutim, Slavonke nose i određeni imperativ pobjede, dok Zadranke najbolje igraju rasterećene. To su ove sezone u nekoliko navrata i dokazale, stoga, bez obzira na oslabljeni sastav, košarkašice Marije Mazije u Požegu ne putuju bez izgleda.
– Bit će jako teško izboriti pobjedu. Požega nas je pobijedila dva puta kada smo bile u punom sastavu te je favorit u ovoj utakmici. Imamo šansu ako ponovimo pristup kao u susretu sa Gospićem, odnosno, uz česte rotacije i više raspoloženih igračica na vanjskim pozicijama – izjavila je trenerica Zadra, Marija Mazija.