Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Dobra kapljica, gurmanska večera i bogata lovačka lutrija

19.02.2012. 23:00
Dobra kapljica, gurmanska večera i bogata lovačka lutrija


U velikoj dvorani hotela Kolovare već tradicionalno lovce i njihove goste zabavljao je evergreen sastav “Zadrani” sa solistom prof. Davorom Strenjom, koji je kući otišao s glavnim zgoditkom – 120 kilograma teškim veprom


U organizaciji Lovačkog saveza Zadarske županije u hotelu Kolovare, a pod dirigentskom palicom prvog među županijskim lovcima, predsjednika saveza prof. Mate Radića održan je 14. lovački bal.
Tradicionalni lovački bal je poseban zabavan i društveni događaj te se s razlogom svake godine traži karta više. Da je bilo i više sjedećih mjesta uz bogat stol, sve bi bilo rasprodano. A lovci, iako ljubitelji prirode i samoće dok čekaju lovinu, očito vole druženja, ples i zabavu. Naravno, uz dobru kapljicu, gurmansku večeru i bogatu lovačku lutriju.
Dakako, večer nije propustio ni niz poznatih Zadrana i njihovih gostiju. Tako se i ovoga puta pozivu odazvao župan Stipe Zrilić sa suprugom. Jedna ovakva večer nije mogla proći i bez doajena zadarskog lovstva. Bal su tako posjetili fotograf Vjekoslav Surać, Ante Jerak, Rade Perić i Slavko Žunić.
Prof. Mate Lovrić, predsjednik Lovačkog saveza Zadarske županije pozdravio je sve prisutne u svoje ime i u ime organizacijskog tima.
Vrijedno osoblje hotela je za ovu priliku spremilo bogatu večeru. Na meniju su se uz juhu od jelena našli i rižot od divlje svinje i jelena, gulaš od veprovine, dok je večera završena uz bogato pripremljen desert sastavljen od kolača i sladoleda.
I ove godine organizatori su se pobrinuli za bogatu lutriju. Najsretniji su kući otišli s dva vepra teških 100 i 120 kilograma, tri nezimeta, jednom srnom, 260 fazana, 15 zečeva, paškim sirevima i vrijednim monografijama “Lovstvo Zadarske županije”.
U velikoj dvorani hotela Kolovare već tradicionalno lovce i njihove goste je zabavljao evergreen sastav “Zadrani” sa solistom prof. Davorom Strenjom, koji je kući otišao s glavnim zgoditkom – 120 kilograma teškim veprom. Sretne ruke je bila i Marica Jerak koja je osvojila srnu.