Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Lokomotiva nije nepobjediva

19.02.2012. 23:00
Lokomotiva nije nepobjediva


Zna se da u prvim utakmicama uvijek ima dosta iznenađenja jer momčadi nisu u optimalnoj formi. Možemo puno dobiti u toj utakmici na Maksimiru protiv Lokomotive, ako budemo na pravom nivou – kazao je Banović


Lagano se odbrojavaju dani, ostalo ih je tek četiri do otvaranja proljetnog dijela Prve HNL. Čast da otvore drugi dio prvenstva imat će upravo Zadrani koji će dan ranije od ostalih, točnije u petak, na Maksimiru pokušati oteti pokoji bod Lokomotivi. A nije trebalo početi tako, po rasporedu su Zadrani u 18. kolu trebali na Stanovima ugostiti Lokomotivu. Snijeg i loši vremenski uvjeti, međutim, rezultirali su odgodom kola, pa prvoligaši startaju 19. kolom.
– Snijeg je učinio svoje. Prisilio nas je da desetak dana treniramo u teretani umjesto na nogometnim travnjacima. Malo smo teški, ali vjerujem da ćemo do petka biti spremni za Lokomotivu – govorio je dobro raspoloženi Igor Banović, veznjak prvoligaša sa Stanova.
– Smatram da smo prošli kvalitetne pripreme i da će se to vidjeti kada krenu utakmice. Činjenica je da smo odigrali manje prijateljskih utakmica nego inače, ali mislim da to na kraju neće imati negativne posljedice. Zaželjeli smo se utakmica, pravih, prvenstvenih. Vrijeme je da nogometno proljeće započne.
Ipak, Zadar neće startati kako je bilo predviđeno na Stanovima protiv Varaždina, već na Maksimiru protiv Lokomotive.
– Dosta smo o toj temi pričali u svlačionici. Smatram da bi bilo bolje da smo startali s Varaždinom na Stanovima. Domaći ambijent s navijačima na našoj strani, nekako bi nam bilo lakše igrati u toj atmosferi. S druge strane i ova varijanta s otvaranjem prvenstva u gostima može biti dobra. Zna se da u prvim utakmicama uvijek ima dosta iznenađenja jer momčadi nisu u optimalnoj formi. Možemo puno dobiti u toj utakmici na Maksimiru protiv Lokomotive, ako budemo na pravom nivou. Lokomotiva im odličnu momčad, ali nisu nepobjedivi. Idemo na pobjedu, pa što bude.
Zadar je ostao bez prvog strijelca Lige Ivana Santinija koji je otišao u Freiburg, a dosta promjena ima i u zadnjoj liniji.
– Santini je svojim golovima nosio našu momčad u jesenskom dijelu prvenstva. Njegov doprinos bio je neprocjenjiv i činjenica je da smo dosta oslabljeni u ovom trenutku u odnosu na prvi dio prvenstva. Prije svega svima nam je drago zbog Santinija i želimo mu sve najbolje u Freiburgu. Vjerujem da će Ivančić i Tokić uspjeti nadomjestiti Santinija, iako će to biti jako teška zadaća.
Banović se nada da će Zadar vrlo brzo osigurati prvoligaški ostanak, a osobno želi i pokoji gol na svom kontu.
– Najvažnije je da dobro startamo i što prije osiguramo prvoligaški ostanak. Ako Bog da da u tome uspijemo onda ćemo ganjati što bolji plasman u prvenstvu. Osobno želim i pokoji gol na svom kontu, nedostajalo mi je toga u jesenskom dijelu prvenstva. Da ne ispadne da se žalim, nisam nezadovoljan svojim igrama, ali znam da mogu još i bolje.
Vratimo se još malo Lokomotivi i šansama Zadra u toj utakmici.
– Nismo bez šansi, dat ćemo sve od sebe za pozitivan rezultat u toj utakmici. Ima još jedna strana, Maksimir ima grijanje travnjaka, teren će biti u dobrom stanju bez obzira na vremenske uvjete. To znači da ćemo se moći nadigravati. To nam odgovara – kazao je na kraju razgovora Banović.


Lošije prvo, bolje drugo poluvrijeme u Solinu




Zadrani su u petak protiv Solina u generalki prije Lokomotive odigrali 0:0.
– Teren je bio u očajnom stanju. Najvažnije je da se nitko nije ozlijedio. Nismo dobro igrali u prvom poluvremenu, bili smo daleko od igrača i imali smo sreće što domaćin nije postigao pogodak iz dvije dobre prigode. U drugom poluvremenu bili smo bolji. Na kraju smo mogli i pobijediti. Imamo još nekoliko dana do Lokomotive za završne glazure kako bismo ispravili još neke nedostatake u svojoj igri.


Statistika Igora Banovića


Igor Banović je u jesenskom dijelu prvenstva igrao 16 utakmica za Zadar, što izraženo u minutama ukupno iznosi odigranih 1077. Od toga u šest nastupa je imao punu minutažu. Izostao je tek jednu utakmicu i to zbog žutih kartona, a zaradio ih je ukupno četiri. Rubrike crvenih kartona i pogodaka ostale su prazne. Nadajmo se da će ova prva i dalje biti nepopunjena, dok u ovoj drugoj, shodno njegovim željama, želimo barem pokoji.


Kadeti Zadra u četvrtfinalu Kupa


Kadeti Zadra uspješno su prošli osminu finala Kupa Hrvatske. U utakmici protiv Istre 1961 odigranoj u Novigradu mladi su Zadrani prošli prepreku tek nakon izvođenja jedanaesteraca. U osnovnom dijelu nakon 80 minuta igre rezultat je bio 0:0. Nakon izvođenja jedanaesteraca igrači sa Stanova bili su uspješniji te su na kraju slavili sa 5:3. U četvrtfinalu Zadar će igrati protiv vršnjaka Slaven Belupa.
Č. FABULIĆ