Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Bio sam siguran da ću pogoditi

19.02.2014. 23:00
Bio sam siguran da ću pogoditi


Posljednjih deset minuta ni Mirku Hrgoviću ni Marinu Conu nije bilo lako gledati kako devetorica njihovih suigrača na travnjaku Stanova protiv Rijeke brane teško stečenu prednost od 1:0. Ipak, uspjeli su, maksimalnom požrtvovnošću i zajedništvom Zadar je ostvario veliku pobjedu protiv Rijeke. Zgoditak odluke postigao je upravo gore navedeni Mirko Hrgović koji je, nakon što je Marić u svom kaznenom prostoru srušio Weitzera, na sebe preuzeo ovu odgovornu ulogu izvođenja najstrože kazne. I pogodio.
– Kada je sudac svirao najstrožu kaznu za nas priznajem da sam želio pucati taj jedanaesterac. Iskreno, do sada nismo decidirano odredili tko će pucati. Prišao sam Ivančiću s obzirom da je on naš najbolji strijelac i pitao ga je li spreman pucati, na što mi je on odgovorio da je možda bolje da pucam ja. Nisam puno razmišljao, bio sam siguran da ću pogoditi.
Nakon toga je sudac Batinić svojim odlukama skoro uništio ovu utakmicu.
– Ne znam ima li se smisla sada nakon što smo pobijedili vraćati na tu temu. Iz kojeg se razloga sudac “pogubio” ne znam, ali izgubio je konce utakmice iz svojih ruku. Najprije je neopravdno isključio Cona, a nakon toga i mene. Međutim, na kraju je ispalo da nam je time učinio veliku uslugu jer nas je to dodatno motiviralo. Stisli smo svoje redove i uspjeli izdržati do kraja utakmice.
Je li jedanaesterac koji ste po sucu Batiniću skrivili opravdan ili ne?
– Istina je da sam se naslonio na suparničkog igrača, ali takvih duela je u oba šesnaesterca samo na ovoj utakmici bilo pregršt i sudac ih nije sankcionirao. Međutim, nejasno je zašto mi je dao drugi žuti, tj. crveni karton. Ma nema veze, na kraju mi je drago da je ovako ispalo jer je pobjeda puno slađa.