Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

HRT seli u zgradu na TIZ-u

19.02.2014. 23:00
HRT seli u zgradu na TIZ-u


Nakon 54 godine djelovanja u pretežito neadekvatnim prostorima, Hrvatska radio televizija u Zadru seli se u novi prostor. Odredište je poslovna zgrada u vlasništvu Turisthotela koja se nalazi u sklopu TIZ-ovih zgrada. Riječ je možda o najatraktivnijoj poslovnoj lokaciji u koju će se preseliti i dopisništvo Hrvatske televizije i Radio Zadar.
– Među tri ponuđača odlučili smo se za ovu inačicu prvenstveno zbog toga što je cijeli kat iznad Erste banke u roh bau izvedbi. To nam je omogućilo da projektiramo prostor prema našim potrebama, a u tome smo imali veliko razumijevanje i direktora Turisthotela Frane Skoblara. Cijeli prostor je površine oko 570 m2 što smatram optimalnim za naše potrebe. To je otprilike i površina koju je do sad u DHM-u zauzimala televizija, a u Providurovoj palači radio. No, nema onih kvadrata koje „oduzimaju” nepotrebni hodnici i sl. Također smo dogovorili 6 parkirališnih mjesta za naša službena vozila. Htio bi naglasiti da je ovu zgradu projektirao Nikola Bašić, a kad se dodatno uredi prostor bit će i vrlo funkcionalna, rekao je prvi čovjek HRT-a u Zadru Edi Škovrlj.
U prostor bi se osim TV studija, smjestile i tri radijske režije. Škovrlj se nada, ako sve bude u redu, da bi do početka lipnja trebao proraditi novi HRT-ov centar u TIZ-ovim zgradama.