Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

“Zeleno svjetlo za znanje”

19.02.2014. 23:00
“Zeleno svjetlo za znanje”


U okviru programa “Zeleno svjetlo za znanje” OTP banka i ove godine stipendira studente slabijeg imovinskog stanja. U protekle četiri godine banka je za ovaj program izdvojila više od dva i pol milijuna kuna.
U akademskoj godini 2013./2014. OTP banka će sa 496.000 kuna pomoći 65 studenata slabijeg imovinskog stanja s područja Istarske županije, grada Zadra, grada Siska, općina Župa Dubrovačka i Gradac te studente Zadarskog sveučilišta. Projekt stipendiranja studenata slabijeg imovinskog stanja realiziran je u partnerstvu s predstavnicima lokalne uprave i samouprave, što znači da se banka kao partner priključila njihovim postojećim programima stipendiranja u ovoj akademskoj godini.
U suradnji s Istarskom županijom OTP banka je donirala sredstva za stipendiranje 14 studenata slabijeg imovinskog stanja na području ove županije u vrijednosti 154.000 kuna. U suradnji s Gradom Zadrom banka je dodijelila 15 stipendija u vrijednosti 100.000 kuna studentima s područja grada Zadra. Za stipendiranje 20 studenata s područja grada Siska izdvojeno je 100.000 kuna. U suradnji s Općinom Župa Dubrovačka banka je dodijelila šest studentskih stipendija vrijednosti 60.000 kuna, a u suradnji s Općinom Gradac iznos od 42.000 kuna za stipendiranje pet studenata. Fondu za pomoć studentima slabijeg socioekonomskog statusa Sveučilišta u Zadru OTP banka donirala je 40.000 kuna.
OTP banka već niz godina provodi svoj program “Zeleno svjetlo za znanje” kojim na razne načine nastoji mladim ljudima osigurati bolje uvjete školovanja. Prije pet godina pokrenut je projekt stipendiranja učenika i studenata slabijeg imovnog stanja u suradnji s predstavnicima lokalne uprave i samouprave. Stipendije se dodjeljuju putem natječaja, a kriteriji su materijalni i socijalni položaj te opći uspjeh u školovanju. U protekle četiri godine u sklopu projekta OTP banka je stipendijama i drugim darovanjima osigurala više od dva i pol milijuna kuna za bolje uvjete školovanja i ulaganja u edukaciju.