Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kali: Petnaest novih stipendija po 700 kuna

19.02.2017. 23:00
Kali: Petnaest novih stipendija po 700 kuna


Nakon provedenog natječajnog postupka, Općina Kali u akademskoj godini 2016./2017. financijski će poduprijeti 15 studenata koji se obrazuju školuju na preddiplomskim i diplomskim studijima.
– Visina stipendije iznosi 700 kuna mjesečno i studenti će je dobivati deset mjeseci, izuzev dva ljetna mjeseca kada su na praznicima. Ukupno se iz općinskog proračuna ove godine stipendira 21 student, a 108 učenika osnovne škole također je dobilo financijsku pomoć, jednokratno 700 kuna, za kupnju školskih knjiga i pribora. Naša Općina kontinuirano pomaže učenike i studente, s tim da smo za kupnju školskih udžbenika novac dodijelili svima, bez obzira na socijalni status i imovinsko stanje roditelja, kaže Duško Vidov, načelnik Općine Kali.
Podsjeća i da Općina isplaćuje jednokratne novčane pomoći za opremanje novorođenih beba, za prvo dijete 5.000 kuna, za drugo 7.000 i za treće 30.000 kuna.
– U prošloj godini novorođeno je devetero djece, a u nepuna dva mjeseca 2017. već dvoje. Naš je vrtić uvijek pun, proširili smo ga i otvorili jaslice i cjelodnevni boravak. Nedostaje možda više izvanškolskih sadržaja, voljeli bismo imati glazbenu školu, različite sportske programe da djeca ne moraju putovati u Zadar. Ali kad se sagleda cjelokupna situacija, zadovoljni smo demografskom slikom. Iako bismo, naravno, voljeli da je više mladih obitelji i da se oni koji su otišli s otoka vrate jer posla ima, poručuje Vidov.
Novi stipendisti Općine Kali su: Katarina Mijatović, Rebecca Perin, Lovre Perin, Lucija Perin, Sandra Lukin, Paula Kolega, Moreno Longin, Marko Bradaš, Lari Longin, Luka Blaslov, Jakov Kolega, Tin Vidov, Danica Gobin, Božena Vitlov i Martina Vitlov.