Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Perinić: Prihvatit ću opciju bliže kući

19.02.2017. 23:00
Perinić: Prihvatit ću opciju bliže kući


Vlada RH na zadnjoj sjednici protekloga četvrtka razriješila je dužnosti Jadrana Perinića, ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadrana Perinića, te na njegovo mjesto postavila bivšeg ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića.
Perinićeva smjena jedna je u nizu očekivanih nakon poraza SDP-a na parlamentarnim izborima, pa je bilo samo pitanje dana kada će i zadarski SDP-ovac morati napustiti svoje mjesto. Naime, već je objavljen natječaj za predstojnika Ureda državne uprave u Zadru, za ravnatelja Parka prirode Paklenica, a uskoro se očekuje i onaj za Lučku upravu Zadar.
Najprije ću se malo odmoriti
Sve su to mjesta na koja je u vrijeme SDP-ove koalicije imenovan njihov kadar, pa ni Perinić nije iznenađen ovakvim obratom situacije, odnosno činjenicom da je svoju fotelju morao ustupiti kadru aktualne vlasti. O tome gdje će nakon DUZS-a sada i je li već našao svoje novo radno mjesto, Perinić kaže:
– Iskreno govoreći, Zadar mi je uvijek u srcu i tu sam uvijek kući. Vidjet ću gdje ću raditi, ali se najprije moram malo odmoriti jer sam vrlo intenzivno živio. Već pet godina nemam godišnji odmor, pa ću najprije vidjeti hoću li ga i u kolikoj mjeri sada iskoristiti. Imam opciju šest plus šest, a ukoliko se vraćam u matičnu firmu tada mogu maksimalno dva mjeseca ostati na odmoru – kaže Perinić, koji je uoči imenovanja za ravnatelja Državne službe za spašavanje bio zapovjednik postaje Gaženica Javne vatrogasne postrojbe Zadar.
Nisam čovjek od velikih karijera
Njegov povratak u Zadar sve je izgledniji jer na pitanje o tome je li imao ponuda za ostanak u DUZS-u, odgovara:
– Da, ali nisam čovjek od nekih velikih karijera. Dosta sam bio odsutan od kuće i sve mi se više čini da ću prihvatiti onu opciju koja je bliže kući.
Perinić je inače ovaj državni ured preuzeo u siječnju 2012. godine i prvi je čovjek iz vatrogasne službe imenovan na čelo DUZS-a. Smatrajući kako je vatrogastvo u sektoru sigurnosti zanemareno, po preuzimanju dužnosti najavio je rad na boljoj unutarnjoj organizaciji DUZS-a, u kojoj vatrogastvo i civilna zaštita zauzimaju dominantno mjesto.