Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Učenici Prirodoslovno-grafičke oslikali predvorje rodilišta

19.02.2017. 23:00
Učenici Prirodoslovno-grafičke oslikali predvorje rodilišta


Lijepu su gestu za novopečene majke i novorođenčad napravili prošli tjedan zjedničkim snagama i dozom kreativnosti učenici Prirodoslovno- grafičke škole iz Zadra. Njih 10-ak uz vodstvo profesorica Anamarije Ivković i Martine Perić oslikali su zidove u predvorju rodilišta na Odjelu ginekologije Opće bolnice Zadar.
U nježnim bojama, prigodnim motivima učenici su u suradnji s jednim zadarskim grafičkim studijom izradili i oslikali folije koje su potom zalijepljene na zidove u predvorju.
A inicijativa za uređenjem predvorja krenula je od dr. Branka Dukića, voditelja Odjela ginekologije koji se prije nekoliko mjeseci obratio Tomislavu Grbinu, ravnatelju Prirodoslovno-grafičke škole s ovom idejom.
– Najprije smo mislili predvorje urediti prije Božića, ali nismo imali previše vremena jer je trebalo osmisliti motive, što nacrtati. Prošli tjedan su dovršili oslikavanje zidova, a zajedno s dr. Dukićem radove naših učenika uskoro ćemo i predstaviti na konferenciji za medije, rekao je Grbin, dodavši kako se upravo u tom predvorju majke i djeca najčešće slikaju prilikom izlaska iz bolnice.
Učenici ove zadarske srednje škole nema sumnje, svojim su radovima oplemenili predvorje zadarskog rodilišta i uljepšali prve trenutke u životu beba i njihovih roditelja.
Ovo je međutim tek jedan u nizu projekata kojeg su kreativni i nadareni učenici Prirodoslovno-grafičke škole napravili. Prethodno su, naime, oslikali i dali ljepše lice kontejnerima za otpad zadarske Čistoće, a oslikali su i bibliobus Gradske knjižnice Zadar.