Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Jači spol s kuhačom u ruci

Autor: Irena Jurjević

19.03.2009. 23:00
Jači spol s kuhačom u ruci

Foto: Sebastian GOVORČIN



Bez recepata i s puno mašte – tako bi se ukratko moglo opisati kulinarsko natjecanje održano u Arsenalu u sklopu Dana gastronomije 2009.
I ove godine su u sklopu Dana gastronomije poznate ličnosti iz zadarskog javnog života pokazale svoje kulinarsko umijeće svojim manje poznatim sugrađanima. Ipak, da ne bi sve uvijek bilo isto – kuhače su se ove godine primili samo muškarci, dok je ljepšim polovicama pripala uloga ocjenjivača. Predsjednik Udruge obrtnika Stipe Knežević, novinar Zadarskog lista Krešimir Bukvić, poduzetnik Reno Sinovčić te Stjepan Felber iz Turističke zajednice Grada Zadra u Arsenalu su se morali snaći kako su god znali i umjeli – jer, za razliku od prošlih godina, ovog puta recepata nije bilo ni za lijek. Ipak, da bi sve ispalo jestivo i ukusno, pobrinuli su se maturanti Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole u ulozi pomoćnih kuhara, a sve to nadgledali su profesionalni kuhari u ulogama mentora koji su dodijeljeni po jedan svakom timu.
Sudionici su se natjecali u izradi hladnog i toplog predjela, glavnog jela i deserta, a spomenimo i to kako su nepce sinoć u ulozi žirija iskušale Anamarija Portada, Vlatka Vučić Marasović, Zorana Vrčić, Elvira Košura i Ksenija Božin.