Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Galeb preletio Višnjik

19.03.2011. 23:00
Galeb preletio Višnjik


Ako je do susreta osmog kola još uvijek bilo nedoumica, sada je konačno jasno – Galeb je najkvalitetnija momčad Prve B lige te ga samo čudo može zaustaviti na putu do osvajanja ovosezonske titule. U srazu lidera i drugoplasiranog Zadra Makarani su preksinoć na Višnjiku upisali osmu uzastopnu pobjedu, pritom demonstriravši da su u drugom razredu hrvatskog vaterpola ipak liga za sebe. Zadar se držao do potkraj prvog poluvremena, no plivačka i fizička nadmoć, sjajni Lalić s pet pogodaka i još bolji Stapić na vratima, najzaslužniji su što su izabranici Gorana Jovančevića stigli samo do časnog poraza. Konačnih 7:9 Galeb je s 24 boda učvrstilo na čelu osmeročlanog društva, dok Zadru u nastavku Prvenstva preostaje da reprizom odlične prve polusezone opravda epitet najugodnijeg iznenađenja.
– Ne želim tražiti alibi. Galeb je jednostavno bolji i čestitam im na pobjedi. Tehnički i taktički oni su ispred nas, a da bi dostigli njihovu razinu, da bi ih mogli pratiti, trebamo i dalje nastaviti s kvalitetnim radom. Žao mi je što u gruboj igri nismo mogli pokazati više, no time ne želim reći da je Galeb nezasluženo pobijedio – kazao je Goran Jovančević, trener Zadra. 
Jadrešić je zabio za prvo i jedino vodstvo Zadra u drugoj minuti, dok smo do Lalićevog izjednačenja gledali mahom nervoznu i igru s obilje obostranih pogrešaka. Uslijedila je pogocima najsadržajnija druga dionica, u kojoj su gosti poveli te se u ritmu gol za gol igralo do rezultata 3:3. Značajniji su iskorak Makarani su napravili Antunovićevom realizacijom peterca, odnosno Zonićevom dobrom reakcijom nakon polukontre. U bazenu i oko njega u završnici prvog poluvremena sve se više pjenilo; trener Zadra dobio je opomenu zbog prigovora, a gostujući igrač Popović crveni karton zbog brutaliti faula. Do odlaska na veliki odmor Zadrani su imali priliku smanjiti iz peterca, no Bobanovićev udarac pročitao je Stapić.
Smanjio je zato Stipić, u situaciji kada su Zadrani još uvijek koristili prednost od četiri minute s igračem više. Početkom nastavka semafor je tako pokazivao 4:5. Ipak, u igri Galeba nije se pretjerano osjetio hendikep. Za takav razvoj događaja mnogi su prst uperili u „ljude u bijelom”, koji su dopuštali grubu igru, međutim, salvama kritika suci su obasipani i s gostujuće klupe, a razlog je bio isti.
Vodu na mlin Galeba prelio je Antunović s dva uzastopna pogotka: Najprije iskoristivši igrača više, a potom i udarcem za sedmi gol u Marcelićevoj mreži. S plus tri na svom kontu gosti su počeli igrati strpljivije u napadu, a šuteve upućivali tek u posljednjim sekundama. Dvije minute do kraja treće četvrtine Zadar se još jednom našao u prilici iz peterca, no Ančić je ispustio loptu, simbolično ispustivši i priliku za preokret. Koncentriraniji je bio Igor Šarić, koji je s igračem na leđima postigao efektan pogodak za 5:7, međutim, na dobru reakciju domaćeg sastava Galeb je odgovorio dvostruko. Antunović je na isteku treće zabio i peti put, a Krnić početkom četvrte četvrtine iz peterca postavio najvećih plus četiri (5:9). Zadrani su u drugom poluvremenu stvarali prilike, od kojih su neke bile više nego izgledne, ali većina njih završavala je u rukama odličnog Stapića. Vratar Galeba obilježio je i posljednju dionicu, kada je revijom obrana potvrdio potencijal dostojan višeg ranga. S dva uzastopna pogotka u posljednjim sekundama svladati ga je uspio tek Gledec. Odbijenu loptu i kontru Zadrov je igrač iskoristio za popravljanje gol razlike.


 ZADAR 1952 – GALEB MR 7:9


(1:1, 2:4, 2:3, 2:1)
ZADAR 1952: Marcelić, Gledec 2, Jurlina, Čurković 1, Raić, Jadrešić 1, Stipić 1, Torić, I. Šarić 2, M. Šarić, Bobanović, Klarica, Ančić. Trener: Goran Jovančević.  
GALEB MR: Stapić, Lalić 1, I. Antunović 5, Vujčić, Vučko, Popović, Zonić 2, Miloslavić, Bućan, Krnić 1, Crljen, Borić, Skender, T. Antunović. Trener: Branimir Bućan.