Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Leo Bavdek ispisao klupsku povijest

19.03.2012. 23:00
Leo Bavdek ispisao klupsku povijest


Leu Bavdeku, trenerima i vodstvu Plivačkog kluba Jadera u posebnom će sjećanju ostati Zimsko prvenstvo Hrvatske koje se od 15. do 18. ožujka održalo na splitskom bazenu Poljud. Osvajanjem bronce u disciplini 400 m slobodno s vremenom 4:34.14 ovaj je svestrani kadet u klupske vitrine pospremio prvo državno odličje, čime je još jednom potvrdio da se više ne ubraja samo u lokalne ili regionalne uzdanice, već i u potencijale na nacionalnoj razini.
Spomenuti rezultat zvuči još bolje kada se spomene podatak da je Bavdek do trećeg mjesta doplivao iza godinu dana starijih Borne Jukića (Medvešćak) i Ivana Šitića (Grdelin) te se tako kvalificirao i u mlađe juniorsko finale. Pored njega, na državnoj smotri su Jaderu predstavljali i Petra Rudić i Lucijan Krpina, koji su unatoč jakoj konkurenciji kroz četiri dana natjecanja uspjeli popraviti svoja najbolja vremena. Pred Jaderašima je sada kraća stanka, a zatim će u potragu za novim normama za nastup na Ljetnom prvenstvu Hrvatske. Nastave li i dalje s kvalitetnim radom, kažu u Jaderi, njihovi će plivači biti na dobrom putu da ponovno ispišu najljepša poglavlja u klupskoj povijesti.


Tri odličja i 13 finala Zadra


Jadera nije jedini zadarski klub koji se mogao pohvaliti odličnim vijestima iz Splita. Zadar se na istom mitingu predstavio s čak 19 natjecatelja, među kojima se zlatom, srebrom i broncom najviše istaknula juniorka Laura Čizmin; a da poljudska epizoda za cijeli sastav bude sinonim uspjeha, pobrinuli su se i ostali plivači, zasluživši zajedno plasmane u 13 finalnih utrka.