Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Može li se oživjeti mrtvaca?

19.03.2012. 23:00
Može li se oživjeti mrtvaca?


Problemi u organizaciji prethodnih izdanja festivala, pa i prepuštanje posljednjeg održanog drugim organizatorima, nisu omeli Damira Bucića u održavanju još jednog, “nikad boljeg”, Zadarfesta


Nakon brojnih otkazivanja i optužbi zbog “kotizacija” vrtoglavih novčanih iznosa koje su obilježile prošlogodišnji zadarski festival, ova manifestacija ipak ide dalje. Njegov osnivač Damir Bucić uputio je proglas o održavanju Festivala zabavne glazbe Zadar 2012., koji će se ove godine održati u Zadru, a sastojat će se od dva dijela.
Prva večer će biti dalmatinskog i mediteranskog glazbenog izričaja, a druga večer zabavnog i pop-rock karaktera. U dvije večeri će nastupiti po 20 izvođača od kojih će po pet iz svake večeri ići izravno u završnicu festivala, koji će se održati u studenom uz nastup renomiranih izvođača, piše u proglasu. Oni će, naime, na festival ući direktno s pozivnicama tako da će u završnici svake večeri nastupiti po 15 renomiranih izvođača s pozivnicama i pet izvođača koji prođu kroz kvalifikacije u ljetnom dijelu.
– Upravo tako osiguravamo mladim i manje renomiranim izvođačima da izbore završnicu festivala i uđu u jednu od dvije finalne večeri s najboljim imenima glazbene scene. Također ćemo dodijeliti prestižnu nagradu sveukupnom pobjedniku ljetnog kvalifikacijskog dijela, a to će biti snimanje kompletnog CD-a koji će biti izdan u jednoj od izdavačkih kuća u Hrvatskoj, najavio je Bucić.
Na natječaj za skladbe za “Festival zabavne glazbe Zadar 2012.” koje će biti izvedene u srpnju u Zadru i koje će kandidirati za veliko finale u studenom izvođač je dužan dostaviti prijavu na natječaj najkasnije do 20. travnja 2012. godine i to na adresu: Agency Amor, Seline 33, 23244 Starigrad.
Podsjetimo, prošlogodišnja inačica festivala prebačena je u Kukljicu, održana je pod imenom Festival zabavne glazbe Kukljica 2011. Zbog vremenskih uvjeta festival je odgađan, a i sami tjedni prije održavanja protekli su uz optužbe o plaćanju inače nepostojećih kotizacija za sudionike, nakon čega je tijekom samog održavanja uslijedio i raskol između organizatora Damira Bucića i njegovog suradnika Mile Kršlovića. Festival je naposljetku ipak održan, a pobijedio je mladi Zadranin Ivan Dražović sa skladbom “Zna je ćaća”. Dodajmo i to kako je Dražović s istom skladbom pretprošle godine osvojio Grand prix Zadarteen festivala.