Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kurtovićev odvjetnik zatražio izuzeće sutkinje i predsjednika suda!

Autor: Minja Gugić

19.03.2013. 23:00
Kurtovićev odvjetnik zatražio izuzeće sutkinje i predsjednika suda!

Foto: PIXSELL



– Oni su sudjelovali u Izvanraspravnom vijeću koje je odlučivalo o žalbi na rješenje o provođenju istrage te o mjerama pritvora tako da sumnjamo u njihovu nepristranost – pojasnio je Kurtovićev odvjetnik po izboru Boris Jukić nakon što je zatražio i odgodu rasprave zbog pripreme obrane
Suđenje petorici optuženih u aferi leasing je odgođeno, i prije nego što je počelo, zbog trećeoptuženog Ante Kurtovića (32). On je naime, otkazao punomoć branitelju po službenoj dužnosti i angažirao branitelje “po izboru” – Tihomira Rubešu i Borisa Jukića iz Zagreba koji će se izmjenjivati na raspravama, a s obzirom na to da ih je angažirao tek prije nekoliko dana odvjetnik Jukić je zatražio odgodu rasprave kako bi imali dovoljno vremena za “pripremu obrane jer se radi o obimnom spisu”.
Ali, potom je uslijedio novi “šok” jer je Kurtovićev odvjetnik Sudskom vijeću, kojim predsjeda Enka Moković, priložio i zahtjev za njezino izuzeće i izuzeće v. d. predsjednika zadarskog Županijskog suda Vladimira Mikolčevića.
Sada bi, kako se moglo čuti u sudnici, trebalo odlučiti o zahtjevu za izuzećem te je zbog toga rasprava odgođena do daljnjega.
Što se tiče Ante Kurtovića, najpoznatijeg “lika” iz afere leasing, koji je jedini od optužene petorice neko vrijeme proveo i iza rešetaka zadarskog Istražnog centra u vrijeme trajanja istrage, zbog njega je početak suđenja već jednom bio odgođen prošlog mjeseca. Tada su, naime, odvjetnici ostalih optuženika zatražili razdvajanje sudskog postupka u odnosu na njega i 50-ak kaznenih djela prijevare što je Sudsko vijeće i prihvatilo. No on je i na to uložio žalbu, na što je imao zakonsko pravo, te o tome treba odlučiti Vrhovni sud RH.