Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Svaki bod je zlata vrijedan

Autor: Drago Bajković

19.03.2013. 23:00
Svaki bod je  zlata vrijedan

Foto: Zvonko KUCELIN



Ove sezone već su Zadrani “u crno” zavili Maksimir, ali isto tako su s pet komada ispraćeni put Donatova grada. Činjenica je da “modri” ovoga proljeća ne briljiraju ali, to ništa ne garantira Zadranima


Nisu tri, već jedan. Ali, mogao bi biti zlata vrijedan. Nogometaši Zadra su u nedjelju poslijepodne na Stanovima remizirali s Hajdukom, završilo je 1:1. Naravno da su svi navijači prvoligaša sa Stanova priželjkivali tri boda i bodovni odmak od dna ljestvice, međutim, realnost i želje nisu uvijek isto. Pobjeda je mogla otići na stranu i jedne i druge momčadi. Realno, splitski “bili” su tome bili bliži. Obje momčadi ovim rezultatom mogu biti i zadovoljne i nezadovoljne. Ipak nas se čini prije ovo prvo, nego drugo.
Zadar je u vodstvo došao ekspresnim pogotkom Igora Banovića već u 25 sekundi utakmice. Nije moglo bolje početi za Zadrane, međutim, kao da je vodstvo došlo prerano. Hajduk je, pogotovo od 25. minute, preuzeo sve konce igre u svoje ruke što mu je donijelo izjednačenje u 34. minuti kada je Caktaš pogodio. Pokazalo se na kraju, za krajnji rezultat. Ovim bodom Zadrani su na ljestvici preskočili Cibaliju i sada su na 9. mjestu sa 24 boda na svom kontu. Hajduk je pao za jedno mjesto, sada na 3. mjestu ima 40 bodova.
Nakon stanke, zbog nastupa Hrvatske protiv Srbije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, opet će prvoligaši na travnjake diljem Lijepe Naše. Zadar u 25. kolu mora na noge Dinamu. Ove sezone već su Zadrani “u crno” zavili Maksimir, ali isto tako su i s pet “komada” ispraćeni put Donatova grada. Činjenica je da “modri” ovoga proljeća ne briljiraju, ali to ništa ne garantira Zadranima. Na Maksimiru se može puno napraviti, samo treba vjerovati u to.