Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zadranin oslobođen krivnje za sadnju i prodaju “trave”

Autor: Suzana Bandić

19.03.2013. 23:00
Zadranin oslobođen krivnje za sadnju i prodaju “trave”


To su bile male stabljike, a lišće loše kvalitete. Da sam sve pobrao jedva bi se skupilo u šačicu od koje nikome ništa ne bi bilo i da ju je svu odjednom popušio, kazao je optuženi


Grcajući u suzama jučer je u sudnici Županijskog suda iznosio svoju obranu Marijan R., 49-godišnji Zadranin optužen da je zasadio desetak stabljika konoplje radi daljnje preprodaje.
– Ja jesam bacio sjemenke u tri pitara iz kojih je nikla konoplja, ali to nije tako kako stoji u optužnici. To su bile male stabljike, a lišće loše kvalitete. Da sam sve pobrao jedva bi se skupilo u šačicu od koje nikome ništa ne bi bilo i da ju je svu odjednom popušio – ispričao je sudskom vijeću pod predsjedanjem suca Borisa Babića ovaj Zadranin.
Županijsko državno odvjetništvo teretilo ga je zbog “proizvodnje” opojnih droga s namjerom preprodaje za što je zakonom zapriječena kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci pa do šest godina.
Nakon kratkog vijećanja donesena je odluka po kojoj je Marijan R. oslobođen optužbi.
– Ovo sudsko vijeće donijelo je zaključak da je riječ o beznačajnom djelu. Dakle, osolobođeni ste krivnje, ali izvucite iz ovoga pouku. Nemojte razočarati ni sebe, ni nas – rekao mu je sudac Babić.