Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Miletić ostao načelnik Ražanca, Zubović ide u drug krug

19.03.2016. 23:00
Miletić ostao  načelnik Ražanca, Zubović ide u drug krug


Prvi neslužbeni rezultati otkrili su i da SDP u Ražancu nije dobio nijedno vijećničko mjesto
Prema neslužbenim rezultatima na izborima u općinama  Ražanac i Kolan, HSP Ante Starčevića osvojio je 774 glasa i time dobio  novog-starog načelnika Nikolu Miletića  i Općinsko vijeće. HDZ je dobio  708 glasova, a SDP nije dobio dovoljan broj glasova niti za  jednog općinskog vijećnika.
Prvi rezultati u općini Kolan idu u prilog HSS-u koji je dobio četiri  mandata, a i dosad je u ovoj općini imao svojega načelnika, Josipa Zubovića. Kolan ima sljedeći omjer glasova: HSS 207, HDZ 137, HSP AS 120,  Lista mladih 90, a nevažećih je listića bilo 14. No, u Kolanu će se ipak ići u drugi krug izbora tako da će Josip Zubović još morati čekati na odluku hoće li dobiti svoju načelničku fotelju natrag
Pravaši su sinoć bili oduševljeni rezultatima u Ražancu, smatrajući kako su oni izvrstan pokazatelj za lokalne izbore 2017. godine. Unatoč  činjenici da je riječ o koalicijskim partnerima, situacija između HDZ-a i  HSP-a Ante Starčevića posljednjih je mjeseci bila uzavrela i jedni su optuživali druge zbog činjenice da proračun nije izglasan.
Pravaši su uoči izbora prozvali HDZ optužujući ih da su oni krivi za  400.000 kuna utrošenih na ove izbore, a mogli su bili korisnije iskorišteni, ili kako je kazao šef zadarskog ogranka Rudolf Dvorski, s njima se jedna općina mogla pozlatiti.
Iako je riječ o općinskim izborima, i HDZ-u i HSP-u Ante Starčevića  oni su izuzetno važni jer su svojevrsni pokazatelj raspoloženja birača  pred lokalne izbore. O zaoštrenom odnosu između koalicijskih partnera  dovoljno kazuje podatak da je bivši povjerenik HDZ-ovog Općinskog vijeća, Nediljko Jović, napustio stranku i priključio se pravašima. Naknadno se opet vratio u okrilje HDZ-a, pa u toj stranci kažu kako ih nikad nije  ni napustio, iako su pravaši već zaprimili njegovu ispisnicu.