Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Knez: Svi koji se bave poljoprivredom i ribarstvom i imaju ideje, mogu dobiti kune

19.03.2017. 23:00
Knez: Svi koji se bave poljoprivredom i ribarstvom i imaju ideje, mogu dobiti kune


Na sjednici Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru pod predsjedanjem dr. Melanije Ražov Radas nazočilo je 10 od 15 vijećnika. Nedostajali su Sanja Delin (HDZ), Ivan Babara (nezavni) i Mira Ražnjević (SDP) te Mirna Belamarić (HDSSD) koja je u Irskoj. Za Ivana Sambunjaka, bivšeg vijećnika i bivšeg člana HDSSD-a, u godinu dana nije imenovana zamjena.
– Zajedno s kanalizacijom mijenja se i vodovodna mreža. Radovi odvodnje na Kumentu su gotovi, za 15-ak dana će se asfaltirati ulice i urediti šuma. Turistička četvrt Kumenat će biti znatno ljepša i sasvim spremna za uskrsne goste, odgovorio je gradonačelnik Ivan Knez na vijećničko pitanje Ivice Kapitanovića Šulca.
Pritom je dodao kako je za kanalizaciju u Biogradu dosad uloženo oko 40 milijuna kuna plus 15-ak milijuna kuna za dokumentaciju, ishođenje dozvola i kupnju zemljišta.
– Za ulice od Doma zdravlja, Šenoine, Pavlovićeve, Dubrovačke i druge koje su raskopane i djelomično zatvorene dobili smo 6 milijuna kuna. U tijeku je natječaj za izvođača radova, uredit će se i asfaltirati do svibnja, obećao je Knez vijećniku Niki Tomiću te najavio i izgradnju dječjeg igrališta kod Vatrogasnog doma.
Bila je čak 31 točka dnevnog reda, a kako je gradska vlast imala osam vijećnika, a oporba dva, Slavicu Jeličić (SDP) i nezavisnog Lea Zoricu, gotove sve odluke su se donosile s osam glasova za i dva protiv ili suzdržana. Shodno odnosu snaga i na Aktualnom satu bilo je više pitanja vijećnika HDZ-a od oporbenih vijećnika.
– Za uređenje plaža od Bošane do Kumenta uložit će se više sredstava i dovesti od 30 do 50 kamiona šljunka, kazao je Knez.
Kako Biogradu nedostaje plaža u tijeku su izmjene i dopune UPU-a uređenja obale.
– Želimo ubrzati preduvjete za uređenje plaža. Usvojeno je 99 posto primjedbi građana na predloženi UPU. Sve što se bude radilo bit će isključivo po pravilima struke, a odnosi se to i na zaštitu arheološkog lokaliteta Bošana, dio Primorja, plaže Trstika i drugo, kazao je Knez.
Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju LAG-u Lauri, najuspješnijem LAG-u u Hrvatskoj, odobrila je 11,5 milijuna kuna, dok će Lokalnoj akcijskoj grupi u ribarstvu Lostura, odobriti oko 16,5 milijuna kuna, ukupno 28 milijuna kuna.
– Svi koji se bave poljoprivredom i ribarstvom, svi koji imaju ideje i vizije mogu dobiti kune, na vijećničko pitanje Šime Mršića odgovorio je Knez.
Nakon aktualnog sata, između ostalih, donesena je odluka o visini naknade za korištenje grobnog mjesta.
– Visina jednokratne naknade za grobnice od šest ukopnih mjesta iznosi 2.400 kuna, a za tri ukopna mjesta 2.000 kuna. Jednokratna naknada kazete za dvije urne iznosi 3.750 kuna, rečeno je u obrazloženju.
Usvojene su i izmjene i dopune UPU-ova poslovne zone trgovačke namjene (K2) poviše motela i komunalno-servisne namjene zone Bućine (K3).
– Na ulazima u obje zone s Jadranske magistrale radit će se rotori, naglasio je Knez.