17 °C
Online izdanje
Nedjelja, 25.lipnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Županija » Gradovi » Biograd
RSS feed
Današnji broj
Biograd
Povratak
Knez: Svi koji se bave poljoprivredom i ribarstvom i imaju ideje, mogu dobiti kune
Piše: Velimir Brkić
Foto: Velimir BRKIĆ

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru pod predsjedanjem dr. Melanije Ražov Radas nazočilo je 10 od 15 vijećnika. Nedostajali su Sanja Delin (HDZ), Ivan Babara (nezavni) i Mira Ražnjević (SDP) te Mirna Belamarić (HDSSD) koja je u Irskoj. Za Ivana Sambunjaka, bivšeg vijećnika i bivšeg člana HDSSD-a, u godinu dana nije imenovana zamjena.

- Zajedno s kanalizacijom mijenja se i vodovodna mreža. Radovi odvodnje na Kumentu su gotovi, za 15-ak dana će se asfaltirati ulice i urediti šuma. Turistička četvrt Kumenat će biti znatno ljepša i sasvim spremna za uskrsne goste, odgovorio je gradonačelnik Ivan Knez na vijećničko pitanje Ivice Kapitanovića Šulca.

Pritom je dodao kako je za kanalizaciju u Biogradu dosad uloženo oko 40 milijuna kuna plus 15-ak milijuna kuna za dokumentaciju, ishođenje dozvola i kupnju zemljišta.

- Za ulice od Doma zdravlja, Šenoine, Pavlovićeve, Dubrovačke i druge koje su raskopane i djelomično zatvorene dobili smo 6 milijuna kuna. U tijeku je natječaj za izvođača radova, uredit će se i asfaltirati do svibnja, obećao je Knez vijećniku Niki Tomiću te najavio i izgradnju dječjeg igrališta kod Vatrogasnog doma.

Bila je čak 31 točka dnevnog reda, a kako je gradska vlast imala osam vijećnika, a oporba dva, Slavicu Jeličić (SDP) i nezavisnog Lea Zoricu, gotove sve odluke su se donosile s osam glasova za i dva protiv ili suzdržana. Shodno odnosu snaga i na Aktualnom satu bilo je više pitanja vijećnika HDZ-a od oporbenih vijećnika.

- Za uređenje plaža od Bošane do Kumenta uložit će se više sredstava i dovesti od 30 do 50 kamiona šljunka, kazao je Knez.

Kako Biogradu nedostaje plaža u tijeku su izmjene i dopune UPU-a uređenja obale.

- Želimo ubrzati preduvjete za uređenje plaža. Usvojeno je 99 posto primjedbi građana na predloženi UPU. Sve što se bude radilo bit će isključivo po pravilima struke, a odnosi se to i na zaštitu arheološkog lokaliteta Bošana, dio Primorja, plaže Trstika i drugo, kazao je Knez.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju LAG-u Lauri, najuspješnijem LAG-u u Hrvatskoj, odobrila je 11,5 milijuna kuna, dok će Lokalnoj akcijskoj grupi u ribarstvu Lostura, odobriti oko 16,5 milijuna kuna, ukupno 28 milijuna kuna.

- Svi koji se bave poljoprivredom i ribarstvom, svi koji imaju ideje i vizije mogu dobiti kune, na vijećničko pitanje Šime Mršića odgovorio je Knez.

Nakon aktualnog sata, između ostalih, donesena je odluka o visini naknade za korištenje grobnog mjesta.

- Visina jednokratne naknade za grobnice od šest ukopnih mjesta iznosi 2.400 kuna, a za tri ukopna mjesta 2.000 kuna. Jednokratna naknada kazete za dvije urne iznosi 3.750 kuna, rečeno je u obrazloženju.

Usvojene su i izmjene i dopune UPU-ova poslovne zone trgovačke namjene (K2) poviše motela i komunalno-servisne namjene zone Bućine (K3).

- Na ulazima u obje zone s Jadranske magistrale radit će se rotori, naglasio je Knez.

Trenutno nema komentara

Komentiranje više nije dostupno
Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr