Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Ispričavam se Bosecu, nema opravdanja za moj čin

Autor: Drago Bajković

19.04.2010. 22:00
Ispričavam se Bosecu, nema opravdanja za moj čin

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Radilo se jednostavno o trenutku slabosti, ruka je jednostavno sama poletjela. Još mi je više žao zbog činjenice što se radi o mladom igraču za kojeg vjerujem da nije htio provocirati zadarske gledatelje, kazao je Kovačević


Nesvakidanji događaj se zbio na utakmici Zadar – Inter. Nakon što je Interov napadač Tomislav Bosec postigao zgoditak za vodstvo Zaprešićana skočio je slaveći na ogradu tribine gdje su sjedili vip uzvanici, kako se kasnije utvrdilo, želeći proslaviti gol s roditeljima koji su tamo sjedili. Na ogradi ga je iziritiran tim činom dočekao Nado Kovačević, dugogodišnji sportski djelatnik, danas trener u županijskom ligašu Bibinjama i opalio mu pljusku. Igrač Intera nakon toga, vjerojatno šokiran, skočio je natrag na travnjak.
Sve to novinari sa svoje tribine nisu mogli vidjeti, ali ovaj događaj nisu propustile snimiti kamere HRT-a. Tomislav Bosec je odmah nakon utakmice dao izjavu u kojoj je pomirljivim tonom pričao o tom događaju vjerojatno i zbog toga što je ne razmišljajući o svom činu u manjem dijelu sukrivac. Međutim, ničim se ne može opravdati čin Nade Kovačevića koji snosi najveći dio odgovornosti. Baš iz tog razloga jučer smo dali priliku da i Kovačević da svoj komentar.
– Radilo se jednostavno o trenutku slabosti, ruka je jednostavno sama poletjela. Ispričavam se mladom Bosecu, nema opravdanja za moj čin. Još mi je više žao zbog činjenice što se radi o mladom igraču za kojeg vjerujem da nije htio provocirati zadarske gledatelje, već je na ogradu skočio ponesen emocijama. Da se radilo o starijem i iskusnijem igraču onda bih mogao reći da se radi o provokaciji, ovako samo mogu reći da je njegov čin bio nepromišljen. Želim samo naglasiti da nisam nikakav izgrednik i da tijekom svoje dugogodišnje sportske karijere nisam imao niti jedan incident. Još jednom moje isprike zbog ovog čina – kazao je u kraćem telefonskom razgovoru Kovačević.
Iako je teško, bolje reći nemoguće, pronaći opravdanje za ovaj čin, isprika koju je uputio Nado Kovačević donekle ipak daje određenu satisfakciju. Iz NK Zadar su također kratko odgovorili na naš upit i komentirali ovaj nemili događaj.
– Jednostavno smo bili iznenađeni ovom reakcijom Nade Kovačevića. To je postupak koji se ničim ne može opradati i možemo samo osuditi ovaj necivilizirani čin pogotovo kada se zna da se dogodio u VIP loži. Također moramo naglasiti da je i nogometaš Intera Bosec pretjerao u svom slavlju, nitko mu ništa ne bi mogao zamjeriti da je došao ispred te tribine i slavio. Naglašavam da je ovo prvi incident te vrste koji se dogodio na Stanovima, a treba kazati da smo jedan od prvih klubova u Hrvatskoj koji je skinuo ograde koje su odvajale tribine i travnjak. Nikada do sada nismo imali problema, a smatram da i ovaj incident ne treba napuhavati više nego što zaslužuje – kazao je Novica Erlić, diektor NK Zadar.