Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Idemo riješiti pitanje ostanka

19.04.2012. 22:00
Idemo riješiti pitanje ostanka


Gol koji je postigao Mršić je prekrasan, dugo nisam vidio takav zgoditak, kako na našim tako ni na europskim terenima


U redovima prvoligaša sa Stanova sve misli okrenute su subotnjem dvoboju s Cibalijom. Svjesni su Zadrani da bi im ta utakmica mogla donijeti mir uoči tri posljednja kola, tj. da bi pitanje prvoligaškog ostanka gotovo sigurno bilo riješeno. Na krilima remija na gostovanju kod Dinama “ganjat” će se pobjeda protiv Vinkovčana. Josip Bilaver je nakon dugo vremena zaigrao za svoju momčad, neugodna ozljeda (upaljen živac) ga je odmaknula s terena gotovo pet mjeseci (posljednji nastup ubilježio je protiv Slaven Belupa na Stanovima 29. listopada).
– Recite da nisam znao pogoditi trenutak kada ću se vratiti. Najljepše se vratiti u ovakvoj utakmici protiv prvaka Dinama i još osvojiti bod na njegovom terenu – kazivao je jučer ujutro dobro raspoloženi Bilaver.
– Dugo me nije bilo, ali vjerujem da je sada ova neugodna ozljeda iza mene. Osjetio sam malu bol tijekom utakmice na Maksimiru, ali već sam navikao igrati s bolovima. Prošao sam silne terapije, ali čini mi se da je ova ozljeda prošla najviše sama od sebe. Ritam je bio stvarno jak, 60 minuta je bilo dobro, nakon toga disao sam na škrge.
Dojmovi o Dinamu još se nisu slegli.
– Bili smo u šarenom sastavu i nitko nije očekivao da ćemo uspjeti osvojiti bod. Međutim, mi smo vjerovali i to nam se vratilo. Silnom borbenošću uspjeli smo natjerati Dinamo da stiže zaostatak, a to nije mala stvar. Očekivali smo da će “modri” opuštenije ući u tu utakmicu, ali su oni bili prilično napaljeni, valjda su željeli uzvratiti za poraz na Stanovima.
Međutim, Zadar je imao Antonija Mršića i Tomu Gluića.
– Gol koji je postigao Mršić je prekrasan, dugo nisam vidio takav zgoditak, kako na našim tako ni na europskim terenima. A kada je Dinamo navalio na vratima smo imali raspoloženog Tomu Gluića koji je branio i moguće i nemoguće. Uostalom bez raspoloženog vratara nismo imali što ni tražiti na Maksimiru. Istina je da je od Dinamovog izjednačenja nastupila “panika”, ali uspjeli smo obraniti svoja vrata. S druge strane mogli smo zabiti još pokoji gol da je bilo malo više sreće.
Slijedi Cibalia, dvoboj u kojem Zadar može praktički riješiti pitanje ostanka.
– Već u nedjelju smo zaboravili Dinamo i okrenuli se Cibaliji. Istina je da su Vinkovčani mirni što se tiče ostanka u Ligi, ali ne vjerujem da će olako ući u tu utakmicu. Što se kaže u narodu, zašto bi njih bilo briga za našu situaciju, kada nas nije briga za njihovu. Pobijedili su uvvjerljivo Šibenik na svom travnjaku i pokazali da su kvalitetna momčad. Međutim, ako mi budemo pravi i damo sve od sebe ne vjerujem da se mogu izvući na Stanovima. Uz podršku naše bučne publike vrijeme je za jednu pravu našu partiju na Stanovima – kazao je na kraju razgovora Bilaver.