Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Putnici za Silbu, Olib i Premudu ostali u Zadru

19.04.2012. 22:00
Putnici za Silbu, Olib i Premudu ostali u Zadru


Iz Miatradea su prema koncesijskom ugovoru dužni osigurati zamjenski brod u roku od 24 sata, tako da ugovor nisu prekršili, kaže Žuvić iz Agencije za obalni linijski promet


Katamaran koji plovi na liniji Zadar-Silba-Olib-Premuda-Zadar, a koji je prema otocima trebao krenuti u četvrtak u 13 sati, iz Zadra uopće nije isplovio. Deseci putnika koji su sa stvarima ostali stajati na rivi tražili su objašnjenje u Miatradeu, gdje im je rečeno da brod neće voziti zbog kvara na motoru.
– Svi ljudi su nam ostali u Zadru, nisu nam osigurali zamjenski brod i rekli su samo da će brod možda isploviti u 16.30 sati i to je to, kazao nam je Milivoj Deroko, predsjednik Mjesnog odbora Premuda.
Nazvali smo agenciju Miatrade čiji je katamaran kako bismo saznali što se točno dogodilo i zašto brod nije isplovio, a zaposlenik u agenciji koji se javio na telefon i nije se predstavio nam je odgovorio:
– Ja vam o tome ništa neću reći, a neće ni nitko drugi jer ćete vi sigurno napisati nešto krivo.
Nazvali smo nakon toga Marijana Žuvića, voditelja službe za informiranje Agencije za obalni linijski pomorski promet u Splitu.
– Iz Miatradea su prema koncesijskom ugovoru dužni osigurati zamjenski brod u roku od 24 sata od kada brod prema najavljenom vremenu nije isplovio, tako da ugovor nisu prekršili niti napravili nešto krivo. Brod ima kvar i čekaju rezervni dio kako bi ga popravili, objasnio je Žuvić.