Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Trčite i skačite kako biste bili zdravi i sretni

19.04.2012. 22:00
Trčite i skačite kako biste bili zdravi i sretni


Uvijek nas veseli druženje s djecom koju pozivamo da se što više bave sportom, istaknuli su gosti manifestacije Jakov Surać i Goran Vrbanc


Čaroliju Lino višebojca, zajedničkog projekta Podravke, Sportskih novosti i HT-a koja je do sada osvojila više od 100.000 osnovaca u Hrvatskoj, jučer su osjetili učenici OŠ Benkovac. Bio je istinski blagdan sporta, korektnog navijanja, dječjeg veselja i kreativnosti.
Oko 800 benkovačkih osmoškolaca stvorilo je nezaboravnu atmosferu na tribinama školsko sportske dvorane. Glasnim navijanjem, raznobojnim transparentima i pozitivnim emocijama su barem na jedan dan Benkovac pretvorili u najveseliji dječji grad u zemlji.
Natjecanje je otvorila Sanja Golem, nova ravnateljica OŠ Benkovac i pripadajućih 11 područnih škola koje sveukupno pohađa 915 učenika, od toga 350 putnika.
– U sportu je bitno zajedništvo, natjecateljski duh i prijateljstvo prije svega, naglasila je ravnateljica Golem.
Lino višebojac je jedinstveni projekt za osnovce u Hrvatskoj, a pokrenut je na inicijativu legendarnog kapetana vatrenih nogometnih reprezentativaca Zvonimira Bobana u školskoj godini 2006./07. U svakoj školskoj godini održava se po 24 natjecanja u osnovnim školama te jedno finalno natjecanje na kojemu se okupljaju pobjednici sa školskih natjecanja nastojeći izboriti ostvarenje svog sportskog sna.
S učenicima iz OŠ Benkovac družili su se Jakov Surać, kapetan NK Zadar i Goran Vrbanc, jedan od najboljih zadarskih košarkaša. Ovi vrhunski sportaši pomagali su malim višebojcima u osvajanju bodova u trčanju, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na gol, pogađanju košarkaških obruča, potezanju užeta i štafetama. Natjecalo se sveukupno 24 učenika od petog do osmog razreda.
– Uvijek nas veseli druženje s djecom koju pozivamo da se što više bave sportom, igraju, trče i skaču jer će tako rasti zdravije i sretnije, poručili su Jakov i Goran, koji nisu krili oduševljenje dočekom.
Iako navikli na navijanje i izljeve emocija iz gledališta jedinstvena atmosfera toliko je ponijela sportaše da su se i oni sami na trenutak pretvorili u djecu.
Voditelj i animator je bio Riječanin Roberto Anić, porijeklom iz benkovačkog kraja, dok je za pjevanje bila zadužena talentirana učenica Lara Orlović. Dojmljivo su zvučale i rečenice o svijetu uređenom po dječjoj mjeri koje je pročitala učenica Mia Majstorović, pobjednica literarnog natječaja na temu “Svijet po tvom”.