Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Mršić zabio i »zapucao« jedanaesterac, a Medić kaznio

Autor: Drago Bajković

19.04.2013. 22:00
Mršić zabio i »zapucao« jedanaesterac, a Medić kaznio

Foto: PIXSELL



Zadrani su imali propustili veliku priliku da iz Kranjčevićeve donesu sva tri boda. Minute su ih dijelile od pobjede, ali umjesto povećanja vodstva, iz kontre su primili izjednačujući zgoditak. Antonio Mršić jučer je imao podijeljenu ulogu, bio je i junak i tragičar sastava sa Stanova.
Najprije je u 63. minuti svojoj momčadi donio prednost, da bi u 85. propustio realizirati jedanaesterac. Zagreb je i iz kontre nakon »zapucanog« jedanesterca stigao do izjednačenja i jednog boda.
Bez pogodaka
Utakmica u Kranjčevićevoj bila je obilježena dobrim prigodama za obje ekipe, kao i uzbudljivim situacijama u posljednjih dvadesetak minuta.
U početnim minutama Zagreb je imao dominaciju i utakmicu držao pod kontrolom. U prilici je bio Bevab u 3. minuti, a odmah nakon njega pokušao je i Abdurahimi, no njihove je udarce obrana uspjela izbaciti u korner. Probudio se i Zadar nakon početnog pritiska domaćina i nešto agresivnije krenuo prema protivničkim vratima.
U 13. minuti Zadrani su prvi put ozbiljnije zaprijetili preko Jerbića, no njegov je pokušaj završio udarcem iz kuta. Zadrani su se u narednim minutama neprestano nalazili u blizini Zagrebova šesnaesterca. Domaća obrana je nekoliko puta morala intervenirati kako bi izbacila loptu dalje od svoga gola.
Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Zadar. U 24. minuti Marcel Heister je prošao nekoliko protivničkih igrača i došao do kaznenog prostora. Uputio je jak udarac, ali lopta je prošla tik uz vratnicu. Dvije minute kasnije Zadar je još jednom došao do prilike, ovoga puta se u njoj našao Josip Ivančić, ali odlično je reagirao vratar Livaković.
Triler na kraju
U posljednjim minutama prvog dijela igre loptu je ponovo u svojim nogama više imao Zadar, a iz jednog posjeda rodila se nova prilika za odlično raspoloženog Heistera. Heister je povukao po lijevoj strani ostavivši iza sebe nekoliko suparničkih igrača, ali njegov je udarac bio neprecizan,  zatresao je vanjski dio mreže. Na odmor se otišlo bez pogodaka.
U drugo poluvrijeme bolje je ušao Zagreb. Nakon jednog ubačaja s ruba peterca je pucao Šovšić, no ovoga je puta dobro reagirao Gluić obranivši taj udarac i spriječivši vodstvo domaćina. Zagreb je odigrao sličnu akciju i u 49. minuti, ali nitko nije stigao doći do ubačaja Štigleca. Zagreb je u tim trenucima djelovao mnogo raspoloženije nego je to bio slučaj u prvom poluvremenu.
Uslijedilo je nekoliko minuta bez ozbiljnijih prilika, a zatim je stigla 62. minuta i vodstvo Zadrana. Loptu je nakon nekoliko izmijenjenih dodavanja na dvadesetak metara od gola primio Antonio Mršić, uputio je jak i precizan udarac, i pogodio mrežu nemoćnog Livakovića – 1:0.
Nakon vodstva Zadar se povukao i dopustio Zagrebu da ponovo dođe do većeg posjeda lopte. To je dovelo i do akcije u 78. minuti u kojoj je u kaznenom prostoru srušen Abdurahimi, no sudac se nije oglasio na veliko nezadovoljstvo Zagrebovih igrača i klupe. U svakom slučaju sporna situacija.  U 85. minuti jedanaesterac na drugoj strani, za Zadar. Kolinger je srušio Ivančića i zaradio žuti karton, a odgovornost s bijele točke preuzeo je strijelac vodećeg zgoditka za Zadrane Antonio Mršić.
Mršić je namjestio loptu i uputio udarac, ali je odlično obranio Dominik Livaković. Na odbijenu loptu opet je natrčao Mršić, ali Livaković je i iz tog dvoboja izašao kao pobjednik. Nakon te obrane domaći su povukli brzi kontranapad koji je završio pogotkom Lovre Medića što je Zagrebu donijelo izjednačenje – 1:1.
U posljednjim trenucima utakmice bilo je uzbudljivo na obje strane s nekoliko izglednih situacija. Ističe se ona Djengouea iz sredine kaznenog prostora, no nijedan od udaraca nije bio precizan, što je rezultiralo podjelom bodova. Na kraju ipak mnogo nezadovoljniji mogu biti Zadrani koji su »zapucali« jedanaesterac, a i minute su ih dijelile od pobjede u Kranjčevićevoj.