Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Vozači, oprez! Policija provodi pojačani nadzor brzine

19.04.2016. 22:00
Vozači, oprez! Policija provodi pojačani nadzor brzine


Policija će na zadarskim prometnicama od 18. do 24. travnja  pojačano nadzirati promet, a posebnu pažnju usmjeravat će na brzinu.  Također, provest će i 24-satni nadzor počevši od šest sati 21. pa do šest  22. travnja.  
Zadarska policija nadzor provodi sukladno Planu aktivnosti organizacije TISPOL-a na području država Europske unije, ali i zbog činjenice da  se analizom teških prometnih nesreća na području PU zadarske, za prva  tri mjeseca ove i protekle godine, pokazalo da je dominirajuća greška vozača bila neprilagođena, odnosno nepropisna brzina.
– Uvidom u podatke o greškama vozača koji su prouzročili prometne  nesreće za promatrano razdoblje 2016. godine, brzina je kao greška vozača utjecala na 84 prometne nesreće, a što je u odnosu na isto razdoblje  2015. godine povećanje za 2,4 posto (s 82 na 84). U tim prometnim  nesrećama jedna osoba je smrtno stradala, teže je ozlijeđeno devet osoba, a  lakše 35 osoba, kažu u PU zadarskoj ističući da je unatoč relativno pozitivnim trendovima u prva tri mjeseca ove godine, u odnosu na lanjsku,  brzina i nadalje najveća greška vozača koja dovodi do prometnih nesreća i posljedica istih.     
Danas se kontrola brzine od 11 do 13 sati pojačano provodi  na D306 u Ulici Hrvatskog sabora, Putu Nina u Zadru i Ž6011 u Zemuniku Donjem.
– Zainteresirani građani koji žele pratiti tijek akcije mogu se na tim lokacijama pridružiti policajcima.  Apeliramo na sve sudionike u prometu  na povećan oprez i poštivanje prometnih propisa kako bi se izbjegle  neželjene posljedice i teška stradavanja na našim cestama, poručuju iz  PU zadarske.