Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Wings for Life World Run ove godine dovodi 7000 trkača

19.04.2016. 22:00
Wings for Life  World Run ove  godine dovodi  7000 trkača


Svi koji sudjeluju u utrci žele pomoći da tri milijuna ljudi, koji žive u kolicima, jednog dana potrče sa svima nama
Bavili se trčanjem ili ne, 8. svibnja svi žele biti u Zadru. Taj  grad se trenutačno priprema za Wings for Life World Run, najveću utrku u Hrvatskoj, koja će tog vikenda okupiti sedam tisuća trkača te još  nekoliko tisuća ljudi u njihovoj pratnji, koji svake godine dođu bodriti  svoje trkačke junake.
Dašak te energije, koju je ta utrka unijela u svaku poru Donatovog  grada, u atmosferu trkačkog svijeta  općenito, te na trkačke staze diljem  svijeta, prilično je impresivna. Globalni pokret nastao kao ideja osnivača zaklade Wings for Life, danas priprema svoje treće izdanje, a na  popisu 34 startne linije raštrkane po cijeloj planeti nalazi se i ona zadarska, koja očekuje najviše trkača, nego i na jednoj utrci dosad. Tu  nedjelju točno u 13 sati cijeli svijet dijelit će jedan start.
Iako utrka nema cilja, već svi trče prema vlastitim mogućnostima,  svijet će dijeliti i isti cilj. Ozljede leđne moždine u prošle su tri godine  postale tema s kojom su se mnogi upoznali. A tisuće onih koji će napraviti barem jedan korak taj dan, tako će zapečatiti i svoju želju da tri  milijuna ljudi, koji žive u kolicima, jednog dana potrče sa svima nama.
Osim što trkači ne trče prema cilju, već se on za njima kreće u obliku  presretačkog vozila, utrka je posebna po tome što ravnopravno u njoj  sudjeluju i trkači i natjecatelji u kolicima. Tako je ove godine nastao pokret u kojem su trkači tražili svog partnera za utrku u kolicima, kojeg bi  gurali da zajedno naprave što veći pomak.
 Početak utrke uživo će prenositi Nova TV, a cijelu utrku gledatelji će  moći uživo pratiti na www.dnevnik.hr. Za utrku je ostalo još nešto više  od 200 mjesta, a prijave su moguće na stranici www.wingsforlifeworldrun.com