Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Ruffoni pobjednik, Đurasek pao pred Fošom i izgubio ukupno vodstvo (GALERIJA)

19.04.2017. 22:00
Ruffoni pobjednik, Đurasek pao pred Fošom i izgubio ukupno vodstvo (GALERIJA)


Prva ovogodišnja pobjeda ostvarena je pred bučnom publikom, hvala građanima lijepog grada Zadra – kazao je pobjednik Ruffoni
Talijan Nicola Ruffoni, član momčadi Bardini, pobjednik je treće etape Toura of Croatia vožene u dužini od 237 kilometara od Imotskog do Zadra. Završni krug u Zadru prolazio je starom gradskom jezgrom, a na oštrom zavoju kod Pomorske škole bilo je i padova biciklista. Srećom, sve je prošlo bez većih ozljeda. Hrvatski biciklist Kristijan Đurasek, član UAE Team Emiratesa, nakon utrke zbog tegoba poslije pada završio je u zadarskoj Općoj bolnici. Zbog nezgode tijekom utrke bio je 112. s 2, 32 minute zaostatka i izgubio je mjesto ukupnog vodećeg Toura of Croatia.
U spektakularnom završnom šprintu u ciljnoj ravnini kod zadarskog mosta Ruffoni je u foto finišu pobijedio sunarodnjake Giacoma Nizzola (Trek – Segafredo) i Riccarda Minalija (Astana).
– Prva ovogodišnja pobjeda ostvarena je pred bučnom publikom, hvala građanima lijepog grada Zadra – kazao je pobjednik Ruffoni.
Pobjednik etape i najveći dio biciklista od Imotskog do Zadra prosječno su vozili oko 40 kilometara na sat
– Cijelo vrijeme etape nas je pratio vjetar. Međutim zahvaljujući svom timu u nekoliko stotina metara šprinta prvi sam prošao ciljem – zadovoljno će Ruffoni.
Osim što je vjetar smetao biciklistima, onemogućio je helikopter koji je ostao bez dozvole za uzlet, te su milijunu televizijskih gledatelja diljem Hrvatske i svijeta ostali bez fascinantnih panoramskih snimaka ovog dijela hrvatske obale.
U trećoj, najdužoj dionici ovogodišnje utrke između Imotskog i Zadra, nakon prolaznog cilja u Šibeniku, slijedili su tehnički složeni prolasci kroz turistička središta Pakoštane i Biograd na Moru u kojem se, po uzoru na Tur de France i Giro d’Italia, održao bonifikacijski sprint. Biciklistička karavana je potom ušla u Sveti Filip i Jakov gdje se obalom na Jadransku magistralu uključila na izlazu iz Turnja. Nakon vožnje kroz Sv. Petar karavana je ušla u Sukošan i vožnjom kroz centar sela i obalom produžila put prema Bibinju i Zadru.
Prednost osmorice bjegunaca od dvije minute u Biogradu na Moru polako se topila i 1,8 kilometara pred se sasvim nestala.
Četvrta etapa je Crikvenice do Poreča, a veliki izazov svim biciklistima bit će u kraljevskoj etapi Toura of Croatia, koja će u subotu biti od Poreča do Učke.