Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kultura, rekreacija, pustolovina

Autor: Katina Vrsaljko

19.05.2010. 22:00
Kultura, rekreacija, pustolovina

Foto: Stipe SURAĆ



Vesla se stojeći na širokoj, vrlo stabilnoj, dasci, svi mišići rade pa je to ultimativni fitness na moru. I vrlo je jednostavno – tko god može hodati, može se okušati i u ovome, nevezano za iskustvo, dob, kilažu ni ništa slično, rekao je Štefančić
U organizaciji Surfmania centra iz Nina 3. lipnja održava se SUPer Odisejada, pustolovna manifestacija na kojoj će se petnaest sudionika natjecati u Stand Up Paddlingu (veslanju na longboard daskama), trekkingu, orijentaciji i streličarstvu.
Kako kaže Marko Štefančić iz Surfmania centra, ovo je prvi put da se na ovom području organizira natjecanje i trening u Stand Up Paddlingu, svjetskom hitu u rekreaciji.
– Ova disciplina kombinira tehnike surfanja i veslanja, a ne ovisi o vjetru i ostalim vremenskim uvjetim. Kako se vesla stojeći na širokoj, vrlo stabilnoj, dasci, svi mišići rade pa je to ultimativni fitness na moru. I vrlo je jednostavno – tko god može hodati, može se okušati i u ovome, nevezano za iskustvo, dob, kilažu ni ništa slično, rekao je Štefančić te pozvao zainteresirane da se okušaju u besplatnom treningu s instruktorima 22. i 23. svibnja u Surfmania centru na Kraljičinoj plaži u Ninu.
Surfmania centar inače organizira izlete kajakom, škole surfanja, kitesurfinga, windsurfinga i sličnog, a tijekom ljeta organizirat će izlete i treninge Stand Up Paddlinga.
SUPer Odisejadu organizatori najavljuju kao dan nezaboravnog iskustva, što obećava i zanimljiv program. Održava se na Kraljičinoj plaži, plaži Ždrijac, u ninskoj Jarugi i po gradu Ninu.
– Zanimljivo je i zbog toga što se odvija i u prirodi, i u povijesnom dijelu grada. Kreće se iz Surfmania centra na Kraljičinoj plaži, prolazi se kroz grad Nin, što će biti zanimljivo jer je to grad na otočiću, opasan zidinama. Proći će se ispod kamenog mosta s kojeg će ljudi moći pratiti natjecanje. Sudionici će doživjeti grad iz morske perspektive, baš kao u stara vremena. S obzirom na različite zadatke, bit će to ruta puna zanimljivih izazova, najavljuje Štefančić.
Na kraju će se najboljima dodijeliti medalje i simbolične nagrade.
Prijave za sudjelovanje i ostale informacije dostupne su na broju mobitela 098 912 98 18 ili putem e-mail adrese [email protected].