Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Razmišljam o odlasku

Autor: Andrija Prović

19.05.2010. 22:00
Razmišljam o odlasku


Bit ću optimist do kraja i nadati se da se u posljednjem kolu nešto može promijeniti, međutim, ostanemo li na trećem mjestu, ova je sezona za nas neuspješna – nedvosmisleno će Zrilić
Ne mora Perislav Zrilić biti predsjednik kluba. Ja nisam opterećen titulama. Ako će Zadar dobiti još kvalitetniju upravu, onda bih svoje mjesto bez problema ustupio nekom drugom. Naravno, pod uvjetom da to bude u interesu kluba. Lagao bih kad bi rekao da nisam razmišljao o odlasku – riječi su prvog čovjeka Zadar Slada koji dao naslutiti jednu od mogućih tema na skorašnjem sastanku uprave.
Ova je izjava hipotetske prirode, međutim, sigurno je da će se na spomenutom skupu najviše raspravljati o ovosezonskom učinku rukometaša iz Mocira. Iako prvenstvo još uvijek nije gotovo, Zadrani su nakon derbija s Arenom šanse za Premijer ligu, odnosno potvrdu jasno istaknutih ambicija, sveli samo na teoretske.
– Bit ću optimist do kraja i nadati se da se u posljednjem kolu nešto može promijeniti, međutim, ostanemo li na trećem mjestu, ova je sezona za nas neuspješna – nedvosmisleno će Zrilić.
Koga u tom slučaju smatrate glavnim krivcem za neuspjeh?
– Svi smo mi pomalo krivi. Ne mogu krivicu svaliti samo na upravu, igrače ili trenera. Što se uprave tiče, mogu reći da smo ove sezone poštovali svoje obveze prema igračima, treneru smo dali odriješene ruke… Nažalost, na kraju je presudilo devet nesretnih sekundi protiv Arene. Primjerice, ne mogu ja radi toga kriviti trenera Paleku. Nije on kriv što su igrači promašili četiri sedmerca. A opet, oni su imali najbolje namjere. Jednostavno, bio je to splet okolnosti.
Kad smo kod igrača, jesu li vaše investicije opravdale očekivanja?
– Nisu svi opravdali očekivanja. Srećom, nije se radilo o nekim velikim ulaganjima, no ne mogu reći da sam zadovoljan s učinkom svih naših pojačanja.
Tvrtka Slad i njen vlasnik Branko Bungur uvelike su pridonijeli financijskoj stabilnosti Zadra u ovoj sezoni. Ne ostvarite li planirano, možete li i dogodine računati na istog sponzora?
– Službeno se još nismo sastali. Međutim, Branko Bungur je pokazao interes da i dalje ostane uz nas. Nadam se da će nas moći i dalje pratiti jer nam je u ovoj općoj besparici itekako pomogao.
Koje će biti glavne teme na sastanku uprave, i kada će se on održati?
– Pričekat ćemo da završi prvenstvo, trebamo još pričekati konačan ishod. Rezimirat ćemo sezonu, vidjeti kako dalje, a na “tapetu” će biti i pitanje igračkog i trenerskog kadra za sljedeću sezonu. Bit će to otvorena rasprava.
Ne dogodi li se čudo u posljednjem kolu, hoće li Zadar i dogodine u pohod na viši rang?
– Uvijek ističem kako nam je primarni cilj popularizacija rukometa i okupljanje što većeg broja djece koja kroz bavljenje sportom neće biti izložena izazovima ulice – pušenju, alkoholu i drogama. To želim i ovim putem napomenuti. Ako se pritom ukaže prilika za nešto više, naravno da ćemo je prihvatiti. Ipak, još je uvijek rano o tome raspravljati. Nažalost, nemamo materijalnu sigurnost da bi već sada jasno istaknuli ambicije za novu sezonu.
Ove sezone nisu se afirmirali mladi domaći igrači. Je li to, dugoročno gledano, veći neuspjeh od neulaska u Premijer ligu?
– Teško je ostvariti i jedno i drugo. Kada loviš rezultat i svaka je utakmica presudna, onda za mlađe ne preostaje puno mjesta. Rukomet je surov sport. No, imamo perspektivu za budućnost.
 


Od realnosti do utopije


Sa 400-500 tisuća kuna, pokazalo se, nismo mogli više. Rekao bih da je pokušaj pohoda na Premijer ligu s tim sredstvima bio pomalo utopistički.