Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Zadar Open okupit će ponajbolje mlade skakače

Autor: Andrija Prović

19.05.2010. 22:00
Zadar Open okupit će ponajbolje mlade skakače

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Okupili smo 60-ak predstavnika iz osam država koji će skakati u sve tri discipline – metar, tri metra i toranj. Najbolji natjecatelji će uz unikatne medalje dobiti i novčane nagrade, kazao je Marko Sutlović, trener Zadra
Klub za skokove u vodu Zadar organizator je međunarodnog turnira “Zadar Open” koji će se ovog vikenda (od 21. do 23. svibnja) održati na zatvorenom plivalištu Višnjik. Na natjecanju za starije kadete i juniore nastupit će skakači iz osam zemalja, a uz klub domaćin, boje Zadra branit će i mladi skakači Arna.
Na konferenciji za novinare održanoj danas na Višnjiku predstavnici KSV Zadar medije su upoznali s pojedinostima prvog “Zadar Opena”.
– Posebno nam je zadovoljstvo što je LEN-a, Europska federacija vodenih sportova, ukazala povjerenje upravo našem klubu. Istovremeno, ono je i obveza da cijelo natjecanje odradimo na zadovoljavajućoj razini. Zemlje sudionice imaju dužu tradiciju u skokovima u vodu od Zadra i Hrvatske, međutim, to nas dodatno obvezuje da “Zadar Open” bude jedan zaista kvalitetan miting – istaknuo je Velimir Friganović, predsjednik KSV Zadar i Hrvatskog saveza za skokove u vodu.
O tehničkim pojedinostima turnira potom je govorio Marko Sutlović, trener Zadra.
– Ovaj je turnir jedno od natjecanja s LEN kalendara. Jako je teško ući u tu konkurenciju, a još teže ostati. Iz tog smo razloga izuzetno zadovoljni što smo dobili priliku za organizaciju. Okupili smo 60-ak predstavnika iz osam država koji će skakati u sve tri discipline – metar, tri metra i toranj. Najbolji natjecatelji će uz unikatne medalje dobiti i novčane nagrade. Marcela Marić, Maro Marić, Hana Kovačević i Frane Grgić predstavljat će naš klub, dok je veliko međunarodno natjecanje razlog što nastupamo samo s četiri skakača. Unatoč jakoj konkurenciji, smatram da bi Marcela Marić mogla biti u samom vrhu.
Druženje sa sedmom silom zaključio je Velimir Friganović riječima:
– Bez obzira što je KSV Zadar organizator, bitno je napomenuti da će grad Zadar zastupati i KSV Arno koji isto tako ima skakače koji mogu uzeti neku od medalja. Zadrani će se na taj način predstaviti u pravom svijetlu.
Početak natjecanja na rasporedu je sutra u 19 sati.